Dentiss Logo

Anaokullarında Ağız ve Diş Sağlığı Projesi

Ana sınıflarında diş fırçalama alışkanlığı, koruyucu diş tedavilerinin yapılması ve gelecekte sağlıklı dişlere sahip bireylerin yetişmesi amacıyla başlatılan projenin pilot uygulaması Tuzla’da başladı.
06.05.2014       11.24.11
Tuzla Belediyesi, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, örnek bir projeye ev sahipliği yapıyor. Proje kapsamında Tuzla’da yer alan resmi-özel anaokullarındaki yaklaşık 5 bin öğrenciye ağız diş sağlığı eğitimi verilecek. 5 yaş ve üzeri öğrencilere eğitimin yanı sıra ağız-diş taraması yapılacak, bu yaş grubunun ağız ve diş sağlığı haritası çıkarılacak, florür vernik uygulamaları yoluyla dişlerinin çürüğe karşı direnci arttırılacak. Projenin tanıtım toplantısı Atatürk İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, projeyi “anlamlı bir başlangıç” şeklinde niteledi. Eğitime her alanda destek verdiklerini hatırlatan Başkan Yazıcı, “Toplumun geleceğini dizayn etmek istiyorsanız, toplumu bedenen ve zihnen hazırlamak durumundasınız. Projenin İstanbul’daki ilk uygulamasını Tuzla’da başlatıyoruz. Bir neslin akli ve bedeni gelişimini sağlayarak geleceğimizin emin ellere emanet edilmesini amaçlıyoruz. Sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir gelecek demektir. Biz eğitim alanında ne yaparsak yapalım, sağlam kafa ancak sağlam beden üzerinde gelişir. Bir kişinin ağız ve diş sağlığı ne kadar iyiyse, özgüveni de o kadar yüksek olur” dedi.

İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir, başkan Yazıcı’ya işbirliği için teşekkür ederken “Tuzla, her zaman yanımızda. Tuzla, sağlıkta ilklerin yeri” ifadesini kullandı.

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında, diş sağlığının önemine değindi ve projenin gelecek kuşaklara sağlayacağı faydaya dikkat çekti. Kaymakam Çalışır, “Bize düşen her konuda, her türlü olumlu hadisede değerli kardeşlerimizle birlikte olmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Proje, Atatürk İlkokulu’ndaki programın ardından, Seniye-Hüseyin Özalp Anaokulu’nda başladı. Diş hekimleri anaokulu öğrencilerinin dişlerini muayene etti.







YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.