Dentiss Logo

Akıllı Gözlükler Diş Tedavilerinde Kullanıma Uygun

Teknoloji şirketi Epson, akıllı gözlükleriyle iş süreçlerinin uzaktan gerçekleştirilmesini sağlarken aynı zamanda ‘metaverse’ yani sanal evrenin teknolojik alt yapısına da zemin hazırlıyor. Sağlık ve görsel sanatlarda geniş imkanlar bulan akıllı gözlükler, gelişmiş diş tarama çözümlerinden faydalanan diş uygulamaları ve ameliyatlarında kulanıma da uygun.
15.02.2022       16.27.47

Son 10 yılda, yapay zekâ tabanlı yazılımlar, giyilebilir teknolojiler ve ofisi eve taşıyacak mobil teknolojiler hızla gelişiyor. Global teknoloji şirketi Epson da bu alanda çözümler sunuyor. Baskı makineleri, tarayıcılar, projeksiyon cihazları ve yazılımlarının yanı sıra robotik teknolojiler ile yapay zekâ tabanlı giyilebilir cihazlar bunlardan bazıları.

Epson, ilk Moverio akıllı gözlüklerinden 10 yıl sonra dördüncü nesil, binoküler, şeffaf Si-OLED teknoloji tabanlı artırılmış gerçeklik akıllı gözlüklerini çok yakın tarihte duyurdu. Epson’un Moverio BT-40 modeli, USB Type-C bağlantısıyla donatılmış olarak geliyor. Bu da akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar gibi çeşitli uyumlu cihazlara bağlanabilmesi anlamına geliyor. Kişisel kullanım için harici bir monitöre veya projeksiyona benzer şekilde ikincil veya genişletilmiş bir ekran olarak kullanılabiliyor. Yüksek çözünürlüklü ekran daha canlı renkler sunuyor. Moverio BT-40, gizliliğin ve konforun önemli olduğu kamuya açık alanlarda çalışan ofis dışı kullanıcılar için ideal olan, yalnızca kullanıcı tarafından görülebilen geniş ve yüksek çözünürlüklü bir ekran avantajına sahip.

Kamera ve El Feneri de Var

Yeni Moverio BT-40S, özel yazılım entegrasyonu için Android üzerinden çalışan bir Akıllı Kontrolör seçeneği içeriyor. Moverio Akıllı Kontrolör, Google Play ile uyumlu ve çeşitli ticari uygulamalar için özel olarak üretildi. Entegre dokunmatik ekran, özelleştirilmiş kullanıcı arayüzleri, 2 TB'a kadar genişletilebilir bellek ve dayanıklılık için IPx2 derecesine sahip. Kumanda; dâhili Wi-Fi, Bluetooth, GPS, pusula, ivmeölçer, jiroskop, kamera, el feneri, mikrofon ve ses jakı içeriyor. Ayrıca, 5 saate kadar video oynatma özelliğine sahip yüksek performanslı bir şarj edilebilir pil de bulunuyor.

Sağlık ve Görsel Sanatlarda Kullanılıyor

Moverio BT-40S, şimdiden metaverse’in kapılarını aralayıp özellikle ziyaretçi deneyimleri, sağlık ve görsel sanatlarda geniş imkanlar sunuyor:

  • Müzeler, tema parkları, tarihi alanlar ve diğer turistik yerler… Çünkü şeffaf akıllı gözlükler, AR veya yerleşik bir kamera kullanarak algılamaya gerek kalmadan gelişmiş sürükleyici deneyimler sunuyor.
  • Daha geniş görsel ekran ve gelişmiş kullanıcı konforu kullanarak daha iyi alt yazı çözümleriyle izleyici deneyimini ve erişilebilirliğini artırmak isteyen tiyatrolar ve sinemalar da kullanabilir.
  • Gelişmiş diş tarama çözümlerinden faydalanacak diş uygulamaları ve ameliyatlarında kulanıma uygun.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.