Dentiss Logo

Ağrı Yönetiminde Lider Septodont’tan Yeni Yatırımlar!

Septodont, diş hekimlerinin hastalara ağrısız bir tedavi sunması için çalışıyor. Sanofi'nin diş hekimliği portföyünü satın alan şirket, Türkiye pazarında, Ultracain liderlik pozisyonunu güçlendiriyor. Septodont Orta Doğu - Afrika - Türkiye Bölgesi Genel Müdürü Micael Barroso, şirketteki yenilikleri ve Türkiye için hedeflerini anlattı.
02.06.2023       11.01.02

Septodont'un neredeyse yüz yıllık bir geçmişi var. Şirketinizin gelişimi hakkında neler söylemek istersiniz?

Septodont'un köklü geçmişi, kurucumuz Nestor Schiller'in vizyonu ile 1932 yılında başladı. Şirketimizin odak noktası, kuruluşundan itibaren ağrı yönetimidir. Anestezi, bir başlangıç adımı olmanın ötesinde, hastaların genel deneyimini etkileyen bir “an” olarak görülür. Bu nedenle tedavi başarısı ile doğrudan bir ilişkilidir. Tarihimizdeki önemli dönemeçlerden biri, Septodont'un ABD'de Articaine'i ilk tanıtan şirket olmak için klinik araştırmalara yoğun yatırım yapmaya karar vermesidir. O günlerde Kuzey Amerika'daki varlığımız çok sınırlıydı, ancak 2021 yılı itibarıyla ciromuzun yüzde 50'den fazlasını oluşturuyor.

Küresel bir şirket olarak, hizmet ağınız ve ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz?

Şirketimizin, Hindistan, Çin, Brezilya ve Avrupa ülkeleri ve Türkiye’de, 15 satış ve hizmet ofisi ve 126 distribütörü bulunmaktadır. İnovasyon ve büyüme stratejimiz doğrultusunda Brezilya’da TDV ve DLA tesislerini satın aldık, ardından Kanada merkezli Duoject firmasını bünyemize kattık. Son olarak, Sanofi’'nin dental portfoyünü satın alma kararı aldık.

Lokal anestezik karpüller, topikal jeller, anestezi iğneleri, kanal dolgu patları gibi diş hekimliği profesyonelleri için dental ürünler ve endodonti alanındaki yenilikçi çözümlere kadar geniş bir yelpazede yüksek kaliteli ürünler üretiyor ve dağıtıyoruz.

“Bir yılda Septodont'un anestezikleri ile 500 milyon anestezi enjeksiyonu yapılmaktadır ve bu saniyede 15 enjeksiyona eşittir.”

Geçtiğimiz yıl Sanofi'den dört dental markayı satın aldınız. Süreç nasıl işliyor?

Sanofi'nin diş hekimliği portföyünü satın alma anlaşmasından bu yana entegrasyon konusunda önemli ilerlemeler kaydedildi. İlk adımlardan biri yasal pazarlama izni devir sürecini başlatmak ve çeşitli ruhsatlandırma aşamalarıydı. Bugün, entegrasyon süreçlerinin yolunda ilerlediğini bildirmekten memnuniyet duyuyoruz. Birçok ülkede onaylar tamamlandı ve ekiplerimiz artık tamamen müşteri ilişkileri ve pazarlama faaliyetlerini gerçekleştiriyor.

Türkiye’deki organizasyonunuz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Sanofi'nin (Ultracaine) satın alınması ile birlikte, sektöre ve diş hekimlerine daha yakın olabilmek için Septodont Türkiye Satış Ofisi’ni kurduk. Ekibimizde, bir baş eczacımız ve Türkiye pazarında 10 yılı aşkın deneyime sahip bir ülke satış müdürümüz var. Septodont, sağlık turizminde güçlü bir yükseliş yaşayan Türk diş hekimliğine çok şey katabilir. Anestezikler tüm diş tedavilerinin temelidir ve bizim anestezik ve topikal ürünlerimizin kalitesi, Türk diş hekimlerinin daha rahat çalışmasına ve kaliteli bakım sunmasına olanak tanıyacaktır.

IDEX 2023 Fuarı'nda ziyaretçilere neler sundunuz?

Septodont, çığır açan bir teknoloji platformu olan Aktif Biyosilikat Teknolojisi™'ni geliştirdi ve patentini aldı. IDEX Fuarı’nda hekimlerimiz, teknoloji platformumuzu daha yakından tanıyarak, ürün portföyümüzü inceleme fırsatı buldular. Distribütörlerimiz Güney Diş Deposu ve Gülsa Tıbbi Cihazlar’ın standında diş hekimlerimiz ile buluşmak benim için bir onurdu.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.