Dentiss Logo

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri Atama Bekliyor

Pandemi kısıtlamalarının kaldırılması, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’nde hasta kuyruklarına neden oldu. Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri, kamuda hasta yoğunluğunun yükseldiği bu dönemde atamalarının yapılmasını istiyor.
04.03.2021       10.26.40

Kliniklerin işleyişinde önemli bir role sahip olan ağız ve diş sağlığı teknikerleri, hekimlerin en büyük yardımcıları. Kliniklerin düzenini sağlamaktan tedavi için gerekli tıbbi araç ve gereçlerin sterilizasyonuna, kullanılan malzemelerin son kullanım tarihlerini takip edip eksildiğinde temin edilmesini sağlamaya uzanan pek çok görevi yürütüyorlar.

Pandemi kısıtlamalarının azaltılmasının ardından Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’nde (ADSM) yaşanan yoğunluk içerisinde, ağız ve diş sağlığı teknikerleri de görev almak istiyor. Seslerini duyurmak için sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapan teknikerler, ilgili yönetmelik gereği her 2 diş hekimine 1 ağız ve diş sağlığı teknikeri olması gerektiğini hatırlatıyorlar. Türkiye’de kamuda çalışan 16 bin 56 diş hekimi için 8 bin 28 tekniker olması gerekirken mevcut tekniker sayısının 1658 olduğunun da altı çizilmekte.

REKLAM

Sayıları 25 bini bulan işsiz ağız ve diş sağlığı teknikeri ordusuna, her yıl 5 bin kişinin daha ekleniyor. Teknikerler, Türkiye’deki 232 ağız ve diş sağlığı hastanesine sadece 23 tekniker atanmasına ve kendi görev alanlarında hemşire, ebe, hatta temizlik işçilerinin çalıştırılmasına tepki gösteriyor.

Haber: Elvan Genç (VYG)


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.