Dentiss Logo

Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Hakkında Soru Önergesi

Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Türkiye’de ağız ve diş sağlığı hizmetleri, diş hekimleri ile ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin durumunu gündeme getirmek için soru önergesi verdi.
18.02.2021       16.53.56

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, twitter hesabından yaptığı paylaşım ile ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin durumu hakkında soru önergesi verdiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması istenen 11 Şubat 2021 tarihli soru önergesinde, “Ağız ve diş sağlığı; bireyin genel sağlığını etkileyen bir konudur ve toplumsal sağlığın önemli bir parçasıdır. Ağız ve diş sağlığı düzeyini bireyin kendi öz bakımı ve sağlık hizmetlerinin düzeyi etkilemektedir. Ağız ve diş sağlığında; sağlık hizmetinin veriliş şekli, yaygınlığı ve bu alanda çalışan sağlık personelinin durumu önemli olmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Yanıtlanması için istenen 5 soru ise şöyle sıralandı:

  1. Türkiye’de kaç tane ağız ve diş sağlığı merkezi, hastanesi vardır? Buralarda toplam ünit sayısı kaçtır?
  2. Kamudaki sağlık kuruluşlarında kaç diş hekimi çalışmaktadır? Bu, Türkiye’deki toplam diş hekimi sayısının yüzde kaçıdır?
  3. Kamuda birinci basamakta çalışan kaç diş hekimi vardır? Birinci basamakta ünit sayısı kaçtır?
  4. Bakanlık Aile Diş Hekimliği uygulamasını başlatmayı planlamakta mıdır?
  5. Ağız ve diş sağlığı merkez ve hastanelerde kaç ağız ve diş sağlığı teknikeri çalışmaktadır? Kuruluşlarda çalışan ağız ve diş sağlığı teknikeri sayısı yeterli midir? Ağız ve diş sağlığı teknikeri açığı bulunmakta mıdır?

Haber: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.