Dentiss Logo

Ağız Kanserine Elvis’li Etkinlik

İngiltere'de ağız kanseri bilincini geliştirmek için Elvis’in dişi sergilenecek.
14.05.2014       15.16.28
Mayıs ayı boyunca İngiltere genelindeki diş hekimleri, ücretsiz ağız kanseri taramasından geçmesi için hastaları teşvik etmek amacıyla,  ünlü müzisyen ve şarkıcı Elvis Presley’nin dişlerini sergileyecek.

Kanadalı bir diş hekimine ait olan koleksiyonda Elvis Presley’in dışında Beatle, John Lennon gibi ünlülerin de dişleri yer alıyor.

Yapılan son araştırmalara göre sadece İngiltere’de her yıl 6.500 yeni ağız kanseri vakası teşhis ediliyor. Diş hekimlerinin ağız kanseri taramasının önemine dikkat etmek için düzenledikleri Elvis Presley sergisinde, ünlü şarkıcının kostümleri ve müziklerinin yer alacağı etkinlikler de düzenlenecek. Sergi ay boyunca devam edecek.

Geçen yıl düzenlenen sergideki açık arttırmada diş hekimlerine destek olmak amacıyla 5.200 £ değerindeki dişi Dr. Michael Zuk satın almıştı. Dr. Zuk’un kliniğinde ayrıca gelen hastaların dikkatini çeken John Lennon’un DNA’sı kullanılarak tasarlanmış bir kolye de bulunuyor.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.