Dentiss Logo

Ağız-Diş Sağlığı ve Dental Görüntüleme Hizmetleri Kitabı Çıktı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Atasever’in “Türkiye’de Ağız-Diş Sağlığı ve Dental Görüntüleme Hizmetleri” kitabı çıktı.
12.11.2015       14.52.09
Sağlıklı bir toplum oluşturulması ve sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesinde en önemli sağlık hizmetleri sunumlarından biri olan ağız, diş sağlığı ve dental görüntüleme hizmetleri; güçlü alt yapısı, yüksek hizmet kapasitesi ve nitelikli insan gücü ile önemli sektör olarak konumlandırılmaktadır.

2003 yılında başlatılan “Sağlıkta Dönüşüm Programı’’ ile toplumun ihtiyacı olan tedavi edici ağız, diş sağlığı hizmetlerinin ülke genelinde erişilebilir, hakkaniyetli ve kaliteli hizmet verilmesine yönelik hedef ve stratejilere uygun politikalar izlenmiştir.

“Türkiye’de Ağız-Diş Sağlığı ve Dental Görüntüleme Hizmetleri” kitabı, Türkiye’deki ağız, diş sağlığı hizmetlerinin yönetimi, sunumu, finansmanı, harcamaları ve analizi ile ilgili yapılmış en kapsamlı çalışmadır.

Kitap, her pozisyondaki sağlık yöneticileri, ağız, diş sağlığı hizmeti veren tüm işletmeler, ağız, diş sağlığı eğitimi veren bütün kurumlar ve tüm diş hekimleri için rehber niteliğindedir.


Yazar Hakkında

Mehmet Atasever, eğitim hayatına doğum yeri olan Erzurum’da başladı. Yüksek lisans eğitimini; Atatürk Üniversitesi, üretim yönetimi ve pazarlama alanında tamamladı. 1998-2002 yılları arasında Türkiye Vakıflar Bankası’nda mali analist, 2002-2004 yılları arasında da Atatürk Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Sağlık Bakanlığı’nda Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini 9 yılı aşkın bir süre yürüttü. Şubat 2015’ten itibaren Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

İşletme, pazarlama, bankacılık, mali analiz, finansal yönetim, hastane yönetimi, sağlık harcamaları vb. alanlarda çalışmalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık tesislerinde finansal yönetim sisteminin kurulması, global bütçe uygulaması, aile hekimliği sistemi, hava ambulans sistemi, kamu sağlık harcamalarının belirlemesi ve izlenmesi, Sağlık Bakanlığı teşkilat yasasının yenilenmesi, kamu hastane birliklerinin kurulması vb. gibi projelerde görev aldı. Atasever’in ayrıca, “Türkiye Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Analizi 2002-2013 Dönemi” ve “Türkiye ilaç Sektörü Analizi” adlı kaynak kitapları bulunmaktadır.


Yayınevi İletişim: +90 (212) 288 09 01
E-posta: [email protected]





YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.