Dentiss Logo

Afet Bölgesinde Nasıl Gönüllü Olurum?

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem ile son 100 yılın en büyük afetini yaşıyor. Vatandaşlar, kurum ve kuruluşlar yaraları beraberce sarmak için nasıl yardım edebileceklerini araştırıyorlar. Başta sağlıkçı ve hekimler olmak üzere, çalışmalara gönüllü olarak katılmak isteyenlerin sayısı da artıyor.
07.02.2023       18.22.27

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler ile Türkiye, 100 yılın en büyük afetini yaşıyor. Aynı anda 10 ilde yıkımlara neden olan felaket, 13,5 milyon vatandaşı doğrudan etkilemekte. Bu durum, komşu şehirlerden yardım almayı da engellediğinden olağanüstü koşullara neden oluyor.

Sağlık Çalışanları, İl Sağlık Müdürlüklerine Başvuruyor

Yaraları beraberce sarmak için arama kurtarma ekipleri, resmi ve özel kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların yardım ulaştırma çabaları sürüyor. Gönüllü olarak deprem bölgeye gitmek isteyenlerin sayısı da oldukça yüksek. Sağlık çalışanları ve hekimler, bölgede en çok ihtiyaç duyulan meslek gruplarının başında geliyor.

Gönüllü hekimler, gerekli malzemeler ile Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından ihtiyaç olan bölgelere sevk ediliyor. Deprem bölgelerinde görev almak isteyen hekimler ve sağlık çalışanları, İl Sağlık Müdürlüklerine başvurarak, yönlendirmeleri takip edebilir.

AFAD Başvurusu E-devlet Üzerinden

Yaşanan, 4. derecedeki afet nedeniyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) gönüllüsü olmak isteyenlerin sayısı da artıyor. Normal koşullarda AFAD gönüllüsü olmak için online ve saha eğitimlerini gerekmekte. Yaşanan felaketin büyüklüğü nedeniyle, online eğitimlere katılmadan, bölgedeki eğitimli AFAD gönüllülerine yardım edecek yeni gönüllüler de bölgeye gönderiliyor.

AFAD gönüllülüğü için 18 yaş ve üzerinde olmak, sağlık durumunun elverişli olması, adayın kendi eğitim ve iş programlarının görev almasına mani olmaması gerekiyor. AFAD gönüllülük başvurusu e-devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvurular bu linkten yapılabilir.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Osman
09.02.2023 22.31.19

Hemşire yardımcısı olarak çalışmak istiyorum

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.