Dentiss Logo

Adıyaman’da Diş Hekimliği Öğrencileri Yardım Bekliyor

Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimli Fakültesi Endodonti AD. Başkanı Dr. Mehmet Dündar, fakültede pek çok öğrencilerini deprem nedeniyle kaybettiklerini, enkazdan kurtulanların ise evsiz kaldığını söyledi. Öğrencilerin çevre illerde evlere yerleştirilmesi için temel ev eşyaları ve desteğe ihtiyaç var.
11.02.2023       22.09.38

İki büyük depremle Türkiye’nin 10 ilini vuran afette, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde yaşamını kaybeden ve ulaşılamayan pek çok öğrenci var. Enkazdan kurtulanlar ise kış mevsiminin ağır hava koşulları içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Öğrencilerin çevre illerde evlere yerleştirilmesi için temel ev eşyaları ve desteğe ihtiyaç var.

Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimli Fakültesi Endodonti AD. Başkanı Dr. Mehmet Dündar, fakültede pek çok öğrencilerini deprem nedeniyle kaybettiklerini söyledi. Dr. Dündar, diş hekimliği öğrencileri için destek beklediklerini dile getirdi: “Fakültemizde 10’dan fazla öğrencimizi depremde kaybettik. Dilek Apartmanı’nda 6 öğrencimize hala ulaşamadık. Can kaybımız çok fazla. Hayatta kalan öğrencilerimiz ise çadırlarda yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyor. Giyim ve erzak yardımları gerçekleştirdik. Çocuklarımızı, çadırlardan çıkartıp çevredeki illerde kiralayabileceğimiz evlere yerleştireceğiz. Bu aşamada, evlerini kaybeden öğrencilerimiz ve aileleri için temel ev eşyalarına, yardım ve desteğe ihtiyacımız var”.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.