Dentiss Logo

Yumuşak Dokularda Estetik Yaklaşımlar

Dişhekimliği Dergisi’nin son sayısı “Yumuşak Dokularda Estetik Yaklaşımlar” kapak konusu ile yayımlandı. Kapak konusu ile ilgili 5 farklı makale bu sayıda diş hekimlerine sunuluyor. “Hekimlikte Ve Diş Hekimliğinde Şarlatanlık Üzerine Yorumlamalar” konulu makale de okunması gereken yazılardan.
17.04.2014       11.29.14

25 yıldır bilime hizmet veren “Dişhekimliği Dergisi”nin son sayısı çıktı. Kapak konusu, “Yumuşak Dokularda Estetik Yaklaşımlar” olan bu sayıda, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji, Kocaeli ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’ndan değerli hocaların makaleleri bilime ışık tutuyor.

KAPAK KONUSU: DİŞETİ ESTETİĞİ

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi (YYÜ) Periodontoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. A. Seçkin ERTUĞRUL, Dt. Hacer Şahin AYDINYURT, Dt. Alihan BOZOĞLAN, Dt. Yasin TEKİN tarafından hazırlanan “Periodontal Estetiğin Sağlanmasında Mikrocerrahinin Yeri” konulu makalesinde, dişhekimliğinde kullanılan büyütme sistemlerini, Mikrocerrahinin avantajları ve dezavantajlarını anlatıyor.

Doç. Dr. Andaç Barkın Bavbek, Dt. Erhan Demir ve Doç. Dr. Bülend İnanç’ın yazdığı “Çapraz-Kapanış Pozisyonunda olan Anterior Dişin Polietilen Fiber Lamina ile Açılandırılması” vaka raporunda, günümüz estetik konseptinde yeni geliştirilen restoratif materyallerin kullanımı ile elde edilen başarı kriterleri örnek vaka üzerindeki görsellerle anlatılıyor.

Çoklu Diş Eti Çekilmelerinin Tedavisinde Periodontal Cerrahi Yaklaşım

Doç. Dr. Eylem Ayhan ALKAN, Arş. Gör. Nazlı Zeynep ALPASLAN, Dt. Ahmet Cemil TALMAÇ, Dt. Emre Gürkan EROĞLU’nun birlikte hazırladığı “Çoklu Diş Eti Çekilmelerinin Tedavisinde Periodontal Cerrahi Yaklaşım” konulu olgu sunumunda, diş eti çekilmesine sebep olan faktörler, tedavi yöntemi ve cerrahi prosedür ilgili olgu ve görsellerle anlatılmıştır.

“Çoklu Dişeti Çekilmelerinde Estetik Açıdan Tatmin Edici Sonuçları Olan Tedavi Yaklaşımı” konulu makale ise YYÜ Periodontoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Bülend İNANÇ, Dt. Nafi Onur, Dt. Ahu Dikilitaş, Dt. Burak Ak tarafından yazıldı. Bu makalede, dişeti çekilmelerinin cerrahi periodontal tedavi ile düzeltilmesi işlemlerinin seçiminde belirleyici olan etkenleri okuyabilirsiniz.

Lazer kullanımının avantaj ve dezavantajları bu makalede

Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Onjen TAK ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Aslıhan Üşümez tarafından hazırlanan “Dental Lazerler İle Yumuşak Doku Uygulamaları” konulu makalede, lazer-doku etkileşimini, dişhekimliğinde kullanılan lazerleri, lazer kullanımının avantaj ve dezavantajları ayrıntılarla anlatılmıştır.


DİĞER KONULAR

Dişhekimliği Dergisi’nin bir diğer makalesi ise “Hekimlikte Ve Diş Hekimliğinde Şarlatanlık Üzerine Yorumlamalar” konusu ile Türk Tıp Tarihi Kurumu Başkanı ve Tıp Etiği ve Tıp Hukuku Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Demirhan Erdemir tarafından hazırlandı. Bu makalede, hekime olan güven duygusunun hastada daima olması ve hekimliğin şarlatan bir karakter taşıyan bir meslek olmadığının her durum ve koşulda vurgulanması gerektiğini Prof. Dr. Ayşegül Erdemir tarafından tüm detayları ile anlatılıyor.

Okurlarımıza özel “Bilginizi Ölçün”

“Bilginizi Ölçün” köşesi Doç. Dr. A. Seçkin ERTUĞRUL, Dt. Hacer Şahin AYDINYURT, Dt. Alihan BOZOĞLAN, Dt. Yasin TEKİN tarafından kapak konusu kapsamında yayımlanan makalelere yönelik 14 sorunun okurlara, çoktan seçmeli test şeklinde sorulmasıyla hazırlandı.

“Dental Röportaj” sayfasında Dual Dental’den Erhan Erkalan ile gerçekleştirdiğimiz söyleşi yer alıyor. Amaçlarının sektörde farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Erkalan, Türk diş hekimliğinin kalitesine daha fazla katkıda bulunmak için gerçekleştirmek istediği hedeflerini bizimle paylaştı.

Mekan Tasarımı köşesinde Ankara’dayız

“Mekan Tasarımı” sayfamızda Ankara Beypazarı’ndan Dt. Ertan Asılı’yı ağırladık. Ankara Beypazarı’ndaki muayenehanesini birkaç ay önce dizayn eden Ertan Asılı, tasarım sürecini bizlerle paylaştı. muayenehane dizaynında Ergonomi ve hijyene önem veren Dt. Asılı, hastalarının kendini rahat hissetmesi için her türlü detaya önem verdiğini belirtiyor.

Dişhekimliği Dergisi’nde ayrıca
; sektörel ve bilimsel haberler, duyurular, güncel gelişmeler, sektörde yer alan firmaların güncel ilanları, piyasadaki ürünler, teknolojik cihaz ve aletlerin tanıtımları da okurlara sunuluyor.


Abone Olun, Bilgi Alın, Ücretsiz Örnek Sayı İsteyin...

Vestiyer Yayın Grubu dergileri hakkında sorularınıza cevap almak veya abone olmak için; 0212 481 02 20 numaralı abone servisimizden Ergül Kaya, Elif Taman ile görüşebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.





YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.