Dentiss Logo

Yeni Sayımız Çıktı: Görüntüleme Sistemleri ve Tomografi Okuma

25. yılını kutlayan Dişhekimliği Dergisi’nin son sayı kapak konusu “Görüntüleme Sistemleri ve Tomografi Okuma”. Diş hekimleri kapak konusu ile ilgili 4 farklı makaleyi bu sayıda okuyabilir. Aynı zamanda “Muayenehane İşletmeciliği” ve “İnsan Haklarından Hasta Haklarına Giden Yoldaki Gelişmelere Bir Bakış ve Yorumlamalar” konulu makaleler de mutlaka okunmalı.
31.05.2014       13.54.03
“Dişhekimliği Dergisi” 25 yıldır bilime hizmet veriyor. Kapak konusu, “Görüntüleme Sistemleri ve Tomografi Okuma” olan bu sayıda, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Oral Diagnoz ve Radyoloji, Adnan Menderes, Başkent, Ankara Üniversiteleri Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı’ndaki değerli hocaların makaleleri bulunuyor.

KAPAK: DİŞHEKİMLİĞİNDE GÖRÜNTÜLEME

Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi (MÜ) Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Filiz Namdar Pekiner, Dt. Gaye Keser ve Dt. Meltem Mayil, tarafından hazırlanan “Periapikal Lezyonların Değerlendirilmesinde Konik Işınlı Bilgisayarlı Dental Tomografi” konulu makalede, daimi dişlerin kök kanal morfolojisini değerlendirmedeCBCT’nin yeri, kök-kanal morfolojisi ve periapikal lezyonlar ile ilgili sağladıklarıyla başarı oranınınnasıl arttığı anlatılıyor.

Adnan Menderes Üniversitesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi AD.’ından Yrd. Doç. Dr. Gökhan Özkan yazdığı “Diş Hekimliğinde Dijital Görüntüleme Sistemleri ve Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi” makalesinde, Diş hekimliğinde KIBT’nin kullanım alanları, avantaj ve dezavantajlarını okuyabilirsiniz.

Doğru Yorumlama

“Konik Işın Demetli Bilgisayarlı Tomografi Görüntülerinin Değerlendirilmesi” başlıklı makale Başkent ÜniversitesiAğız, Diş ve Çene Radyolojisi AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ülkem AYDIN tarafından yazıldı. Klinisyenlere, teşhis ve tedavi planlamasında çok yeni ve geniş olanaklar sunan konik ışın demetli bilgisayarlı tomografi cihazından en etkin biçimde yararlanabilmek için, elde edilen verilerin doğru şekilde nasıl yorumlanabileceği bu makalede anlatılmıştır.

Ankara ÜniversitesiAğız, Diş ve Çene Radyolojisi AD. Araştırma Görevlisi Dr. Dt. Hakan Eren’in yazdığı “Dental Radyolojide Kullanılan Görüntüleme Sistemleri” makalesinde ise görüntüleme sistemlerinin çeşitlerini ve detaylarını inceleyebilirsiniz.
 
Hipersensitivite Reaksiyonu

Kapak konularının yanı sıra bu sayıda bir de olgu sunumu var. “Dental Materyallerin Neden Olduğu Hipersensitivite Reaksiyonu” konulu olgu sunumu İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti AD.’ından Dr. Gökşen Mucuk, Doç. Dr. Arzu Pınar Erdem, Dt. Feyza Nur Görken ve Prof. Dr. Elif Sepet tarafından hazırlandı.
 

DİĞER KONULAR


Dişhekimliği Dergisi’nde genel makalelere de yer veriyoruz. Bu sayıda, Türk Tıp Tarihi Kurumu Başkanı ve Tıp Etiği ve Tıp Hukuku Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Demirhan Erdemir’in hazırladığı “İnsan Haklarından Hasta Haklarına Giden Yoldaki Gelişmelere Bir Bakış ve Yorumlamalar” ve Türkiye’de ilk defa diş hekimlerine yönetim danışmanlığı veren diş hekimi olan Dr. Mahmut Demirkan’ın “Diş Hekimliğinde Muayenehane İşletmeciliği” serisi olan “İnsan Kaynakları Yönetimi” konulu makalelerini okuyabilirsiniz.

Okurlarımıza özel “Bilginizi Ölçün”

“Bilginizi Ölçün” köşesi 113. sayımızda Doç. Dr. Filiz Namdar Pekiner tarafından hazırlandı. Kapak konusu kapsamında yayımlanan makalelere yönelik 13 soru çoktan seçmeli test şeklinde okurlarımıza sunuluyor.

Şafak Group Firması’ndan Barış Çatalay ile söyleşimiz “Dental Röportaj” sayfasında. 60 yıllık tecrübelerinin hikâyesini ve sektöre bundan sonra neler kazandıracaklarını Barış Bey’den dinledik.


Meslekte Sportif Aktivite Neden Önemlidir?

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Tanyeri mesleki deformasyonu azaltmak için hobilerin önemini, sportif faaliyetlerin ne derece etkin olduğunu bizler için anlattı.

“Medicadent” Mekân Tasarımı'nda 

“Mekân Tasarımı” sayfamızda ikinci polikliniklerini Batı Ataşehir’de açan Medicadent’in Batı Ataşehir mesul müdürü Dr. Oya Öztan Peker var. Dr. Peker, polikliniğin kuruluş aşamasının detaylarını okurlarımıza anlattı. Dr. Peker mesleği üst seviyelere çıkarmada etik değerlere bağlı kalmanın öneminden de bahsetti.


Dişhekimliği Dergisi’nde ayrıca
; kitap tanıtımı, sektörel ve bilimsel haberler, duyurular, güncel gelişmeler, sektörde yer alan firmaların güncel ilanları, piyasadaki ürünler, teknolojik cihaz ve aletlerin tanıtımları da okurlara sunuluyor.

 
Abone Olun, Bilgi Alın, Ücretsiz Örnek Sayı İsteyin...

Vestiyer Yayın Grubu dergileri hakkında sorularınıza cevap almak veya abone olmak için; 0212 481 02 20 numaralı abone servisimizden Ergül Kaya, Elif Taman ile görüşebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.




















YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.