Dentiss Logo

VESTA’dan Yeni Eğitim: 1 Yıllık Ortodonti Seminer Programı

Diş hekimliğinde mezuniyet sonrası sürekli eğitim alanında Türkiye’nin öncü ve lider kuruluşu olan VESTA, okul yıllarında edindiği ortodonti bilgisini tazelemek, güçlendirmek ve hayata geçirmek isteyen diş hekimleri için yepyeni, bir yıla yayılmış, modüler seminerler dizisi hazırladı.
13.06.2017       12.21.08
Ortodonti konusunda şimdiye kadar Türkiye’de düzenlenegelen eğitimleri, kursları inceleyen yahut bu programlardan bazılarına katılmış olan diş hekimlerinden, VESTA’ya yoğun talepler gelmekteydi. On yılı aşkın bir süredir diş hekimleri için mezuniyet sonrası eğitimler düzenleyen VESTA, diş hekimleri tarafından ulaştırılan bu talepleri inceleyerek yepyeni bir eğitim dizisi hazırladı. Eğitim, 12-13-14 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul’da yapılacak 1. Modül ile başlıyor.


1 YILLIK ORTODONTİ SEMİNER PROGRAMI

Ortodonti Eğitim Seminer Programı’nın hazırlık safhası biraz uzun sürdü. Çünkü eğitim planlamada profesyonel olan ekip en küçük ayrıntı için bile hiç acele etmeden çalıştı.

Ortaya çıkan çalışma ile bu programa katılan her diş hekimi, eğitim sonu için planlanan ve öngörülen “öğrenim hedefleri”ne eksiksiz ulaşabilecek.

Dürüstçe itiraf edilmesi gerekirse, birçok diş hekimi, fakültenin 3. sınıfından itibaren teorik ve uygulamalı eğitimini almış olmasına rağmen, ortodonti konusunda kendini eksik hissetmektedir.

Elbette ileri düzey çapraşıklıklar, kompleks vakalar noktasında hastaların uzman bir ortodontiste yönlendirilmesi gerekli ve kaçınılmazdır. Ancak hafif çapraşıklıkları düzeltebilmeyi, implant tedavisi yahut protetik planlama esnasında karşılaştığı, kompleks olmayan sorunları giderebilmeyi çoğu diş hekimi arzu etmektedir.

Özellikle büyük şehirlerde değil de periferde mesleğini icra eden meslektaşlarımız ve onların hastaları açısından bakıldığında, bu konu, çok daha büyük önem arz etmektedir.


MÜFREDAT İNGİLTERE’DEKİ ORTODONTİ MASTER PROGRAMININ HOCALARI TARAFINDAN HAZIRLANDI

Ortodonti seminerler dizisinde takip edilecek eğitim müfredatı, İngiltere’nin ilk özel diş hekimliği fakültesini kuran ve merkezi Londra’da bulunan BPP University’nin (www.bpp.com) eğitim kadrosundan Prof. Dr. Simon Ash ve Dr. Parmjit Singh tarafından oluşturuldu. Ciddi bir eğitim kurumu disipliniyle hazırlanan müfredatta detaylar üzerinde titizlikle duruldu.

Prof. Dr. Simon Ash, İngiltere başta olmak üzere bütün dünyadaki en saygın ortodonti hocalarından biri. Dr. Parmjit Singh ise, Prof. Ash’in uzun yıllar zarfında yetiştirdiği yüzlerce doktora öğrencisi arasından seçip, özel olarak eğittiği bir akademisyen. Eğitimin uygulama aşamalarında Dr. Singh ve Prof. Ash’e  Dr. Evdokia Papagalani de destek verecek.


Dr. Parmjit Singh                   Prof. Dr. Simon Ash               Dr. Evdokia Papagalani

Toplamda 70 ilâ 80 saatlik eğitim programı, ilk üçü üçer günlük, dördüncüsü ise iki günlük olmak üzere, dört farklı modüle bölündü. Hekimler modüller arasındaki sürede, bir önceki modülde elde edilen kazanım, bilgi ve becerilerle, eksik olunduğu düşünülen noktaları tamamlama fırsatı bulacak.


DÖRT MODÜLDE HANGİ KONULAR VAR?

Kapsamlı eğitim müfredatı, talep üzerine diş hekimlerine ulaştırılıyor. Kısaca aşağıdaki gibi de okuyabilirsiniz.

Eğitim programı, farklı tarihlerde icra edilecek dört modülden oluşuyor. İlk üç modül üçer gün, dördüncü modül ise iki gün sürüyor.

Bir bütün halinde hazırlanan program, toplamda 11 tam günlük bir sürenin hem yorucu, hem de zaman maliyeti açısından külfetli olacağı düşüncesiyle dörde bölündü.

Tavsiye edilen, dört modülün tamamına birden kayıt olunması. Ama sadece birinci modüle veya bir ve ikinci modüle birlikte de kayıt olunabiliyor. Ama sadece iki veya sadece üç veya iki+üç gibi kayıt seçenekleri bulunmuyor.

Birinci Modül (12-13-14 Mayıs 2017)
Bu programda, kraniyofasiyal bölgenin büyüme ve gelişiminin yanı sıra, etkin hasta değerlendirme teşhis koyma yer alıyor. Gelişimsel anomalilerin etkili yönetimiyle birlikte, radyolojik ve dijital görüntüleme ilkeleri de bu bölümde ele alınan önemli konulardan.

İkinci Modül (06-07-08 Ekim 2017)
Ortodontik tedavi planlama ilkeleri ve tedavi protokollerinin öğrenileceği bu ikinci modülde, kapsamlı kayıt alma yöntemleri anlatılıyor. Vaka değerlendirme ilkelerinden, ortodontik tedavi için efektif planlamanın nasıl yapılması gerektiğine kadar birçok önemli başlık da yine bu modülün konuları arasında. Ayrıca sabit apareyler için tedavi protokol ilkeleri de kapsamlı şekilde ele alınıyor.

Üçüncü Modül (15-16-17 Aralık 2017)
Eğitim programının yedinci günü, daha doğrusu 45. saatiyle başlayan üçüncü modülde, ortodontik tedavi ilkeleri, sabit ortodontik apareylerin yerleştirilmesine dair klinik prensipler, diş hareketinin biyolojik mekanizmaları da dâhil olmak üzere; klinik ortodontik tedavinin tasarlanması ve planlanması öğreniliyor. Diş hareketlenmelerinin nasıl ciddiyetle değerlendirilip, kontrol edileceği de bu bölümün konuları arasında.

Dördüncü Modül (12-13 Mayıs 2018)
Bu modülde, 9 günlük eğitimini tamamlayıp, temel vakalarla tedaviye başlayan hekimler, ileri düzey vakalara geçtikçe karşılarına çıkan problemlerin çözümlerini eğitmenlerle tartışıyor. O yüzden, 3 ve 4’üncü modüllerin arasında 6 aylık bir süre bırakıldı. Böylece kursiyer hekimler, kayıt altına aldıkları, kimini tedavi edip kiminde zorlandıkları vakalarını hazırlayacak ve bu modüle o şekilde katılacaklar.


ARDIL DEĞİL, SİMULTANE TERCÜME

Süreyi daha verimli kullanabilmek adına, ardıl değil simültane tercüme yapılıyor. İyi bir eğitim için, tercümeyi yapacak kişi de en az eğitmenler kadar önemli. Bu nedenle tercüman seçimi konusunda da gerekli hassasiyet gösterildi.

İngiltere’nin en kıdemli ve prestijli İngilizce-Türkçe çevirmenlerinden olan, VESTA’nın da yaklaşık 10 yıldır birlikte çalıştığı Kayhan Alsaç; her modül için eğitmenlerle birlikte Londra’dan İstanbul’a gelerek, tercümeyi simultane olarak gerçekleştirecek.



YILDA SADECE 24 KİŞİ

Ortodonti Eğitim Seminer Programı, yılda bir kez olarak planlandı. Eğitim kontenjanı da, öğrenim kalitesinin muhafaza edilebilmesi açısından 24 kişiyle sınırlandırıldı.

DETAYLI MÜFREDATI MUTLAKA İNCELEYİN

Karar vermeden önce, Ortodonti Modüler Seminer Programı’nın detaylı müfredatını mutlaka inceleyin.

PDF formatında hazırlanmış müfredat için [email protected] adresine eposta gönderebilir veya 0212 481 02 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Diğer detayları öğrenmek ya da online satın almak için bu linki de takip edebilirsiniz.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.