Dentiss Logo

Ünzile Kaymak Aksakoğlu: Yeni logomuz dinamikliği ve sürekliliği simgeliyor

Geçtiğimiz günlerde 33. yaşını kutlayan Gülsa’da son zamanlarda yenilenme ve değişim yaşanıyor. Bu değişimi “Gülsa’da son günlerde neler oluyor?” sorusu üzerine Gülsa Tıbbi Cihazlar ve Malzeme San. Tic. AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından Ünzile Kaymak Aksakoğlu açıkladı.
27.04.2013       13.43.01
Ünzile Hanım bizlere kısaca Gülsa’yı tanıtır mısınız? Sektöre hangi marka ve ürünlerle, hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?
Gülsa, 26 Kasım 1980 tarihinde İzmir Kemeraltı’nda Cavex ürünlerinin ithalatını yaparak hizmet vermeye başladı. Kısa sürede sektörün ihtiyaçları ve gereklilikleri doğrultusunda kadrosunu genişletti, ithalatını yaptığı firma sayısını arttırarak bugünlere geldi. Şu an Cavex dışında Kuraray, Sybron Endo, Detax, Angelus gibi markaların tek yetkili satıcısı olarak faaliyet gösteriyoruz. Ayrıca, kendinden banyolu röntgen filmleri, tek kullanımlık hasta önlüğü, porselen diş, aljinat karıştırma makinesi ve benzeri ürünlerin üretimini grup şirketlerimizden Atlas-Enta bünyesinde gerçekleştiriyoruz.

Pazarlama ve satış çalışmalarınızda nasıl bir strateji izliyorsunuz?

Satış ve pazarlama departmanlarımızda oldukça genç, dinamik ve profesyonel bir ekip ile çalışıyoruz. Satış ekibimiz toptan, kurumsal ve perakende olarak üçe ayrılmış durumda. Türkiye genelinde 200’e yakın bayi ağımız bulunuyor ve ürünlerimiz firmamız garantisi ile pazarlanıyor. Pazarlama departmanımız hekimlere ve kurumlara daha kaliteli hizmet verme amacı ile her geçen gün kendini yenilemekte. Tüm Türkiye’de pazarlama faaliyetlerimizi sürdüren yetkililerimiz var. Elbette ki pazarlama faaliyetlerimiz sadece ziyaretlerle sınırlı değil; fuarlar, kongreler, seminerler, bölgesel toplantılar, kahvaltılar, basılı dokümanlar, kampanyalar, promosyonlar şeklinde sıralayabilirim.

Son zamanlarda Gülsa’da bazı değişiklikler ve yenilikler olduğu göze çarpıyor. Bize bunlardan biraz bahseder misiniz?
Son bir yıldır “kurumsallaşma” doğrultusunda birçok değişiklik yaptık ve devam ediyoruz. Hamle Tıbbi Cihazlar ve Gülsa Dış Ticaret adlı kardeş firmalarımızı aynı çatı altında topladık ve Gülsa Tıbbi Cihazlar ve Malzeme San. Tic. AŞ olarak yolumuza devam ediyoruz. En büyük başlangıca, uzun yıllardır kullandığımız firmamız kurucusu Sayın Sadettin Kaymak tarafından tasarlanan şirket logomuzu değiştirerek başladık. Yeni logomuz dinamikliği ve sürekliliği simgeliyor. Alsancak’taki showroom’umuzu merkez binamıza taşıdık. Yenileme çalışmaları sonunda bir Eğitim ve Seminer Merkezi’miz olacak. Merkez binamızdaki diş üretimimizi ise Tire Organize Sanayi’de yer alan 2500 m2 büyüklüğündeki fabrikamıza taşıdık. Şu an üretimimiz ve yurt içi-yurt dışı sevkıyatımız buradan gerçekleştiriliyor. Ayrıca, İstanbul’da kapanan ofisimizin yerine Nişantaşı’nda yeni bir Eğitim ve Seminer Merkezi açılıyor.

Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız alışveriş sitemiz Dental AVM çok yakın bir zamanda yayında olacak. Hekimlerimiz ‘www.dentalavm.com’dan tüm ürünlerimize ulaşabilecek ve satın alabilecek. Firma olarak iletişim bizim için oldukça önemli. Hekimlerimiz bizi ‘gulsa.com.tr’, ‘facebook.com/gulsatibbicihazlar’ ve ‘twitter.com/gulsatibbi’den takip edilebilir. Ürünler, markalar, haberler ve etkinliklerimizi güncelliyoruz. İlanlarımız sektörün en önemli dergilerinde düzenli olarak yer alıyor. Sürekli büyüyen bir ‘e-mailing’ sistemimiz de var.

Bu kadar değişimin beraberinde sektöre sunduğunuz ürünlerde ne gibi yenilikler var?
Bildiğiniz gibi uzun zamandır çalıştığımız sektörde çok güçlü markalarımız var. Tabii ki bu yenilenme ve büyüme sürecinde bünyemize çok önemli markaları katmaktan mutluluk duyuyoruz. 2012 sonlarında W&H firmasının Ege ve Akdeniz temsilciliğini aldık. 2013’te de çok önemli markalardan KAVO’yu bünyemize kattık, şu an tüm Türkiye’ye KAVO ürünlerini çalışıyoruz. BioSafety Sterilazyon Cihazları, Leica marka Dental Mikroskoplar ve Garrison marka Matrisler de bünyemize yeni katılan ürünlerimiz.

Geleceğe dönük kısa ve uzun vadeli hedefleriniz nelerdir?
Kısa vadeli hedefimiz, firmamızın ürün portföyünü cihaz ağırlıklı olarak güçlendirmek. Sarf malzeme alanındaki başarımızı bu yönde de gerçekleştirmek istiyoruz. Uzun vadeli hedefimiz ise, gerek diş hekimi gerekse diş teknisyeni, tüm müşterilerimize beklentileri doğrultusunda kusursuz hizmet vermeye yönelik bir sistem kurmak ve ürettiğimiz ürünleri çeşitlendirerek Türkiye’de diş hekimliği malzemeleri sektörünün gelişmesini sağlamak suretiyle ekonomiye katkıda bulunmaktır.

Diş hekimlerine bir mesajınız var mı?
Diş hekimliği sektörüne uzun yıllardan beri en iyi şekilde hizmet vermeye çaba göstermiş bir firmayız. Değerli diş hekimlerimizden, saygıdeğer üniversite hocalarımızdan hep birlikte daha iyiye, daha ileriye gidebilmemiz için bu sektörde yatırım yapan, teknolojiyi ve yenilikleri takip eden, kaliteli ürün sunmayı ilke edinmiş firmalara destek olmalarını rica ediyorum.

Röportaj: Sesil KOCAR




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.