Dentiss Logo

Uludağ Üniversitesi’ne Diş Hekimliği Fakültesi

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'dan, kaynak yetersizliği nedeniyle açılamayan Diş Hekimliği Fakültesi’nin faaliyete geçirilmesini istedi.
18.05.2015       16.17.54
Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, görevine yeni başlayan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı makamında ziyaret eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ulcay’ı tebrik etti. Yeni yönetimin, yeni bir başlangıç ve yeni bir heyecan getirdiğini belirten Karaloğlu, "Yeni yönetim şehrimize de hayırlı olsun. Uludağ Üniversitesi, şehrin en köklü üniversitesi, Bursa için de çok önemli. Bu şehrin sorunlarına çözüm ararken bu üniversiteyi bir çözüm ortağı olarak görüyor ve bilgi birikiminden, yararlanmak istiyoruz" ifadesini kullandı. 

Ulcay da üniversitenin şehirle ilişkisini, sadece üniversite-sanayi ilişkisi olarak görmediklerini; nüfusun önemli bir kesimini oluşturan diğer katmanlarını da esas aldıklarını vurguladı. Bir üniversitenin, şehirle bütünleştiği takdirde görevini yapmış olacağına değinen Ulcay, "Bütün fakültelerimizi, ilgili paydaşlarla buluşturup bu şehir için, bu ülke için çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Vali Karaloğlu, sohbet sırasında 1990'da kurulmasına onay verilen Diş Hekimliği Fakültesi’nin kaynak, kadro ve yer sorunları nedeniyle hala açılmadığını öğrenince şunları kaydetti: "Van'da bile, 2010 yılında kurulan Fakülte, iki yıl sonra öğrenci almaya başladı. Biz de mevcut binaları efektif kullanarak yer sorunu çözebiliriz." dedi.

Kaynak: AA

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.