Dentiss Logo

Türk Bilim İnsanlarının Adı Literatüre Girdi

Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ece Eden ve öğrencisi Mehmet Baysal, geliştirdikleri ‘Eden Baysal Dental Travma İndeksi’ ile Türk bilim insanlarının adını literatüre geçiren önemli bir başarıya imza attı. Çalışmaya ait bulgular, Uluslararası Dental Travmatoloji Dergisi’nin son sayısında yayınlandı.
24.12.2019       12.54.41
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ece Eden ve öğrencisi Mehmet Baysal, geliştirdikleri ‘Eden Baysal Dental Travma İndeksi’ ile önemli bir başarıya imza attı. Bir yıllık bir bir çalışmanın ardından geliştirilen indeksin geçerliliği için bu alandaki en saygın araştırıcıların da görüşleri alındı.

 
Dental travmalar konusunda dünya çapındaki ünlü araştırıcılardan 15’i internet üzerinden yürütülen, konsensüs sağlamaya yönelik bir araştırmaya davet edildi. Bunlar arasında travma konusunda sayısız araştırması, kitabı ve sınıflandırması olan olan Dr. Andreasen de yer alıyor. İnternet üzerinden, Amerika, Avusturalya, Brezilya, Danimarka, Fransa, İngiltere, İsveç, İrlanda, Japonya, Şili ve Türkiye’den değerli isimler, indeksin anlaşılırlığı ve uygulanabilirliği konusunda fikir birliğine vardılar. Ardından Amerika, Endonezya, Kenya, Mısır ve Türkiye’den 10 araştırıcı indeksin uygunluğu konusunda değerlendirmeler yaptı.  Tüm bu çalışmalara ait bulgular, Uluslararası Dental Travmatoloji Dergisi’nin son sayısında basıldı.
 
Eden Baysal Dental Travma İndeksi, pek çok karmaşık bilginin standart bir şekilde kaydının yapılmasını sağlayarak klinisyenlerin çok kolay şekilde tedavi planlamasını yapmasına olanak verecek.



Haber: Elvan Genç (VYG)

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.