Test 13: Ağız Hastalıkları (1)
  İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız - Diş - Çene Hastalıkları Bölümü öğretim üyesi Dr. Sertan Ergun'un,  "Ağız Hastalıkları" ile ilgili hazırladığı testi aşağıda bulabilirsiniz:
09.03.2009 10:45
Test-13-Agiz-Hastaliklari-1

Dr. Sertan Ergun

İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Hastalıkları BD.

 

Ağız Hastalıkları

 

 

1)      Fibroma nedir?

 

A) Fibröz konnektif doku içeren iyi huylu tümörlerdir

B) Yağ kitlesidir

C) İmmunolojik bir hastalıktır

D) Viral bir hastalıktır

 

2)      İyi huylu mukozal tümörlerin tanısında en güvenilir metod hangisidir?

 

A)      Radyografi

B)      Aspirasyon biyopsisi

C)     Eksizyonel / İnsizyonel biyopsi

D)     Palpasyon

 

3)      Aşağıdakilerden hangisi ağız mukozasında görülen iyi huylu tümörlerden değildir?

 

A)      Papillom

B)      Lipoma

C)     Ranula

D)     Karsinom

 

4)      Sialolit nedir?

 

A)      Tükürük bezinin enfeksiyonel hastalığı

B)      Tükürük bezi taşı

C)     Tükürük bezi tümörü

D)     Tükürük akış hızının azlığı

 

5)      Aşağıdakilerden hangisi ağız kanserlerinde kullanılan radyasyonun lokal yan etkilerinden biri değildir?

 

A)      Mukozit

B)      Ağız kuruluğu

C)     Osteonekroz

D)     Alveolit

 

6)      Lipoma nedir?

 

A)      Yağ dokusunun malign tümörüdür

B)      Yağ dokusunun iyi huylu tümörüdür

C)     Bağ dokusunu iyi huylu tümörüdür

D)     Epitel dokunun malign tümörüdür

 

7)      Ranula en sık oral kavitenin neresinde görülür?

 

A)      Ağız tabanı

B)      Damak

C)     Yanak bölgesi

D)     Dişeti

 

8)      Kandidiyazis tedavisinde kullanılan ilaç aşağıdakilerden hangisidir?

A)      Penisilin

B)      Asiklovir

C)     Nistatin

D)     Eritromisin

 

9)      Otoimmun hastalıkların tanısında aşağıdaki yöntemlerden hangisi kullanılmaz?

 

A)        Radyografi

B)        Klinik muayene

C)       Biyopsi

D)       Serolojik testler

 

10)   Tüberkülozda görülen oral ülserlerin ayırıcı tanısı aşağıdaki lezyonlardan hangisiyle yapılır?

 

A)      Dev hücreli reperatif granülom

B)      Nevus

C)     Oral karsinom

D)     Hemangiom

 

 

                 

CEVAPLAR

1.A, 2.C, 3. D, 4.B, 5.D, 6.B, 7.A, 8.C, 9A, 10.C
 
YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makale'nin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Bu haber 6289 farklı kişi tarafından okundu
Reklam
Reklam
Reklam

Dişhekimliği Dergisi'nin yeni formatını nasıl buldunuz?