Dentiss Logo

TDB’den Aidat ve Disiplin Borçları Hakkında Açıklama

TDB’den, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması için TBMM’de kabul edilen 6736 sayılı Kanun hakkında ve diş hekimlerinin disiplin ve aidat borçlarına dair açıklama.
07.10.2016       18.31.26
Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması için TBMM’de kabul edilen 6736 sayılı Kanun’un, diş hekimlerinin disiplin ve aidat borçlarını kapsamadığını belirten bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, TDB’nin bir kamu kurumu değil, “kamu kurumu niteliğinde meslek odası” olduğu vurgulandı ve söz konusu kanun kapsamında, dişhekimlerinin aidat ve disiplin borçlarının yeniden yapılandırılmasının mümkün olmadığı belirtildi.

TDB’nin konuya dair açıklaması şöyle:

ODA AİDAT VE DİSİPLİN BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI
HAKKINDA AÇIKLAMA

6736 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırmasına İlişkin Kanunun" 2. madde, (ç) bendi hükmüne bağlı olarak kamu alacakları ile ilgili hükümler gereğince, faiz ve gecikme zammı kaldırıldıktan sonra kalan kısmın taksitler halinde ödeme taleplerinin Odalarımıza ulaştığı anlaşılmaktadır.

6736 sayılı Kanunun 2. maddesinde; bu hükümlerden yararlanacak kamu kurumları açıkça belirtilmiştir. Maliye Bakanlığı'na, İl Özel İdarelerine ve Belediyelere bağlı tahsil daireleri tarafından takip edilen alacaklar bu kanundan yararlanacaktır.

Dişhekimleri Odalarımız kamu kurumu değildir. Kamu kurumu niteliğinde meslek odasıdır.

Ayrıca 6736 sayılı kanundan faydalanacak Odalar açıkça belirtilmiştir. Bu belirtilen Odalar içerisinde Sağlık Meslek Odaları yer almamaktadır.

Bu nedenle Oda aidat ve disiplin borçlarının yapılandırılması mümkün olmamaktadır.

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.