Dentiss Logo

Şiddete Uğrayan Diş Hekimi: Bu Saldırgan En Ağır Ceza ile Cezalandırılmalı

Doktor Cansız’dan açıklama: “Görevi sadece şifa dağıtmak ve tedavi etmek olan doktorlara yapılan bu saldırılar artık son bulmalı. Bu saldırgan en ağır ceza ile cezalandırılmalı ki, herkese örnek olsun”
25.05.2017       15.03.27
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tedavi için gittiği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Dt. Hilal Cansız'ı yumruklayarak darp eden Onur Türkoğlu, Elbistan Sulh Ceza Mahkemesi tarafından akıl sağlığının araştırılması için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Saldırganın en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen Doktor Cansız, "Verilen ceza örnek olmalı ki, bir daha sağlık çalışanlarına saldırmasınlar" dedi.

Darp edildikten sonra 'iş göremez' raporu alan Cansız, olayı şöyle anlattı: "Merkezde yoğunluk vardı. Ben odamda hastalarımı tedavi ediyordum. Saldırgan içeri girerken, 'Hâlâ ne işi var bu başı kapalıların burada?' diyerek homurdandı. Aldırış etmedim. Hasta kırık olan dişlerinin köklerinin çekilmesini istedi. Muayene ettim ve dişlerden bir tanesinin çekilebileceğini söyledim. İşlem bitti. Bir süre sonra hasta koltuktan kalktı." "Birden ne olduğunu anlayamadan suratıma yumruk indirdi. Çığlık atınca dışarıda bekleyen hastalar ve görevliler içeri girdi. Beni elinden güçlükle aldılar. Saldırganın çılgın hali gözümün önünden gitmiyor. Yaralarım bir süre sonra iyi olacak ama kırılan gururum ve incinen vicdanım var. Görevi sadece şifa dağıtmak ve tedavi etmek olan doktorlara yapılan bu saldırılar artık son bulmalı. Bu saldırgan en ağır ceza ile cezalandırılmalı ki, herkese örnek olsun."

Saldırı Nasıl Duyulmuştu?

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde ağız ve diş sağlığı merkezinde görev yapan bayan diş hekimi, bir hastası tarafından çekim sırasında dişi ağrıdığı gerekçesiyle darp edildi.

Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne diş tedavisi için gelen Onur Türkoğlu (24), diş tedavisinin sürdüğü bir anda, iddialara göre dişinin acıdığı gerekçesiyle sedyeden kalkıp, diş hekimi Hilal Cansız’a yumruk attı. Diş hekimi Cansız, gözüne ve kafasına gelen yumruk darbeleri nedeniyle yere düşerken, saldırgana ilk müdahale muayenehaneye giren hemşire tarafından yapıldı. Muayenehaneden dışarı çıkarılan saldırgan, güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi. Onur T., daha sonra gelen polisler tarafından gözaltına alındı.

Darp edilen diş hekimi Hilal Cansız ise Elbistan Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek, tedavi altına alındı. Gözüne ve kafasına aldığı yumruk darbeleri nedeniyle hayati tehlikesinin bulunduğunu değerlendiren doktorlar, tomografisini çektikten sonra, Cansız’ı müşahede altına aldılar.

Olayın ardından bir açıklama yaparak, saldırıyı kınayan Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Tahsin Öztunç, “Hastanemiz doktorlarından Hilal Cansız, poliklinik yaparken bir hasta tarafından darp edilmiştir. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Görevi sadece insanlara hizmet olan bir sağlık çalışanının ve üstelik bayan olan bir doktora bu şekilde hareket edilmesini tasvip etmiyoruz” dedi.

Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Muhammet Çığlı da yapılan saldırıyı utanç vesilesi olarak gördüklerini söyledi. Çığlı, “İnsanlara yardımcı olabilmek için gecesini gündüzüne katıp çalışan hekim arkadaşlarımıza bunun yapılması bir utanç. Böyle hareketleri kınıyoruz. İnşallah gereken cezalar verilecektir. Sağlık çalışanlarına bu moral bozukluğunu inşallah atlatmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA - Milliyet



Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.