Dentiss Logo

Sanatçı Diş Hekimleri Karma Sergisi

İstanbul Diş Hekimleri Odası (İDO) tarafından her yıl 15-22 Kasım'da düzenlenen "Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" nedeniyle diş hekimlerinin yaptığı karma sergisi göz kamaştırdı.
17.11.2015       15.08.31
Hafta nedeniyle 42 diş hekiminin el emeği göz nuru minyatür, fotoğrafçılık, heykeltıraş ve takıcılık alanındaki farklı eserlerinden oluşan sergisi büyük beğeni topladı. Farklı dallarda eserlerin yer aldığı karma sergi, 16-27 Kasım arasında gezilebilecek.

Birbirinden farklı çok sayıda eserin yer aldığı serginin açılışı Basın Müzesi'nde yapıldı. Eserleri sergilenen diş hekiminin yanı sıra çok sayıda davetlinin de katıldığı serginin açılışında konuşan İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Murat Ersoy, beklenenin çok daha üzerinde bir sergi ortaya çıktığını ve emeği geçenleri tebrik ettiğini söyledi.


"Diş Hekimi Fobisi"nden "Diş Hekimi Hobisi"ne

Daha sonra serginin kurdelesi alkışlar eşliğinde kesildi. Davetliler sergi alanını geçerek sergilenen çalışmaları ilgiyle inceledi. Sergide çalışmaları sergilenen diş hekimlerinden Mustafa Bilal Alkan, serginin ilgilendikleri meslekleri dışındaki becerilerini sergileme açısından çok anlamlı olduğunu söyledi. Alkan, çalışmasında diş tedavisinde kullandığı malzemelerden faydalandığını belirterek "Diş hekimi fobisini diş hekimi hobisine getirebilecek bir potansiyeli sergilemeye çalıştık." dedi.



Sergide el emeği göz nuru becerilerini sergileyen diş hekimlerinden Yasemin Alanoğlu ise "Diş hekimleri aynı zamanda sanatçıdır. Yaptığımız iş o kadar ince ki hem heykeltıraşlık hem resim hem sanatın bütün dallarını içeriyor." diye konuştu.

Sergide diş hekimlerinin başarılı çalışmalarını değerlendiren İstanbul Diş hekimleri Odası Başkanı Ahmet Murat Ersoy, meslektaşlarının profesyonel sanatçılara taş çıkaracak cinsten önemli çalışmalara imza atığını söyledi. Sergide çok sayıda diş hekiminin yer aldığını dile getiren Ersoy "Sadece resim ve fotoğraf değil daha pek çok alanda da çalışan meslektaşlarımız var. Bu bir ilk, bu bir başlangıç. Bizi mutlu eden ve bize umut veren bir başlangıç oldu. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmanın daha çok geliştirerek sanatın diğer alanlarını da içine alacak şekilde gelişeceğini düşünüyoruz." dedi.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.