Dentiss Logo

Sağlıkta Şiddete Son

Ortodonti Uzmanı Gülay Berber, tedavi ettiği çocuk hastanın annesi tarafından darp edildi. Türk Dişhekimleri Birliği saldırıyı kınadı, Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı. 
21.06.2019       18.36.36

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görevli Ortodonti Uzmanı Gülay Berber, tedavi ettiği çocuk hastanın annesi tarafından darp edildi. Konu hakkında Türk Dişhekimleri Birliği yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadığını duyurdu.


Ortodonti Uzmanı Gülay Berber’in olay esnasında Beyaz Kod vermesi sonucu olayın Savcılığa intikal ettiği ve Sağlık Bakanlığı tarafından kamu davası açılacağı öğrenildi.  

Darp raporu alan diş hekimine acil şifalar dileyen Türk Dişhekimleri Birliği duyurusunda, “Maalesef yasa koyucular tarafından şiddete karşı yapılan düzenlemeler yeterince etkili olmamakta ve sağlıkta şiddet her geçen gün tırmanmaktadır. Şiddeti önlemek için şiddet dilinden vazgeçilmeli, şiddet kullananlara karşı caydırıcı yasal düzenlemeler acilen yapılmalıdır.  Biliyoruz ki halkımızın geneli de bu şiddet eğiliminden rahatsızdır. Sağlık personelinin güvenceli bir ortamda hizmet vermesi için kamuoyu ve basını da yanımızda görmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.  

Konuyla ilgili 21 Haziran’da Diyarbakır Dişhekimleri Odası tarafından, Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı. 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.