Dentiss Logo

Sağlık Bakanlığı’ndan Atama Haberi

Sağlık Bakanlığı, yeni yılda ilk kez açıktan atama kurası yapacağını duyurdu. Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için diş hekimi kadrolarına yerleştirme yapılacak. Kura yeri ve saati önümüzdeki günlerde açıklanacak.
29.01.2014       17.49.28
Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nun Ek–1 maddesi (4924 sayılı Kanun’la eklenen) ile 15.02.2004 tarihli ve 25374 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Esas ve Usullerine İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için diş hekimi kadrolarına yerleştirme yapılacak.

Kura başvuruları Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak. Kura yeri ve saati (www.yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecek. Kura sonuçları kuranın çekildiği gün internet adresinden yayımlanacak.

Adaylar PBS üzerinden başvuru yaptıktan sonra, başvuru formunu notere onaylatarak (notere onaylatılmayan formlar kabul edilmeyecek.) ilan edilen takvim çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Evrak Şubesi Mithat Paşa Cad. No:3 06434 Sıhhiye/ANKARA adresinde olacak şekilde kargo şirketi veya APS ile gönderecekler ya da elden teslim edecekler. (elden teslim edenler, evraklarını bizzat kendisi veya noter tarafından vekalet verdiği kişi aracılığı ile teslim edecek. Aksi takdirde evrak teslim alınmayacak). Kargo şirketi veya APS ile gönderilen ya da elden teslim edilen belgelerin Sağlık Bakanlığı’na vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk başvuru sahibine ait olacak.

Bu kuraya; açıktan (ilk defa veya istifa sonrası) atanmak isteyen ve kura son başvuru tarihi itibariyle mezun olmuş diş hekimleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan diş hekimleri başvurabilecek.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.