Dentiss Logo

SAĞLIKLI YAŞA, KALBİNİ KORU!

Türk Kalp Vakfı tarafından 7-13 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen 26. Kalp Haftası etkinlikleri “Sağlıklı Çocuk Şenliği” ile sona erdi.
15.04.2014       11.21.37
Türk Kalp Vakfı tarafından gerçekleştirilen ve Acıbadem Fulya Hastanesi’nin katkıda bulunduğu 26. Kalp Haftası etkinlikleri önceki gün tamamlandı. Etkinliklerin ilk bölümünde halka açık sağlık konferansı düzenlenirken, ikinci bölümünde ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik sağlık eğitimleri düzenlendi. Bu yılki etkinlikler kapsamında hem yetişkinler hem de çocuklar sağlıklı olmanın önemi ve gereklilikleri konusunda bilgilendirildi. Program, 12 Nisan tarihinde Sarıyer Doğa Koleji’nde gerçekleştirilen “Sağlıklı Çocuk Şenliği” ile son buldu.

Türk Kalp Vakfı 26. Kalp Haftası programının resmi açılışı ve halka açık sağlık konferansı 7 Nisan günü Barbaros Point Otel’de gerçekleştirildi. Konferans kapsamında Acıbadem Fulya Hastanesi Spor Hekimi – Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Tolga Aydoğ, kalp sağlığı açısından hareketli yaşam ve düzenli egzersizin önemine değindi. Özellikle kadınlarda egzersizin önemi konusunda önemli bilgiler veren Prof. Dr. Aydoğ, hareketsiz bir yaşamın kalp hastalıkları açısından sigaradan bile daha zararlı olduğunu belirtti. Konferansta çok önemli bilgiler veren Prof. Dr. Aydoğ, egzersizin kalp açısından birincil önlem olduğunu belirterek, “Yaş ve kilo ayrımı yapmadan herkesin kendine uygun bir egzersiz belirleyerek bu egzersizi yaşam biçimi haline getirmesi gerekiyor. Yapılan araştırmalar ortaya koyuyor ki, hareketsiz bir hayat kalp hastalıkları açısından en önemli risk faktörü. Özellikle oturarak çalışanlar ani kalp krizi açısından daha yüksek risk altında” açıklamasında bulundu.

500 çocuğa sağlık eğitimi verildi
Resmi açılış sonrasında Acıbadem Fulya Hastanesi hocaları çeşitli ilçelerdeki Doğa Kolejlerinde sağlık seminerleri düzenledi. Seminere konuşmacı olarak katılan Acıbadem Fulya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Selda Özçırpıcı, çocuk sağlığında hareketli yaşamın önemine yönelik bilgiler verdi. Özellikle son yıllarda çocukların hareketsiz bir yaşama daha çok yöneldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özçırpıcı, düzenli spor yapmayan çocuklarda önemli sağlık sorunlarının gözlenebildiğine dikkat çekti.

Acıbadem Doğa Koleji’ndeki etkinlik kapsamında konuşmacı olarak yer alan Acıbadem Fulya Hastanesi Klinik Psikolog Nuray Sarp, kalp ve kişilik ilişkisi üzerine çocukları bilgilendi. Psikolog Sarp, özellikle belirgin 2 kişilik tipinin birinde insanların daha sakin yapıda olduğunu, diğerinde ise daha stresli ve aceleci yapıda olduğunu belirterek bu farkın dolaylı olarak kalp sağlığını da etkilediğine dikkat çekti.



Seminerlerin üçüncü gününde Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Seven, Çamlıca Doğa Koleji’nde seminer verdi. Dyt. Seven, çocuklara sağlıklı beslenme konusunda önemli bilgiler verirken, besin değeri yüksek gıdaların kontrollü ve bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerektiği konusunda çocukları uyardı.
Doğa Koleji’nde düzenlenen sağlık seminerlerinin son günüde Sarıyer Doğa Koleji’nde Acıbadem Fulya Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Özgeneci Öngün, hijyenin kalp sağlığındaki önemine değindi. Sağlıklı bir hayatın ilk koşullarından birinin hijyen kurallarına uymak olduğuna dikkat çeken Dr. Özgeneci Özgün mikroplardan kaçınma yolları konusunda çocukları bilgilendirdi. Toplamda 500’e yakın çocuğun katılımı ile gerçekleşen seminerler boyunca Acıbadem Fulya Hastanesi Enfeksiyon Hemşiresi Sena Demir de el yıkama konusunda kısa eğitimler verdi.

“Sağlıklı Çocuk Şenliği” düzenlendi

26. Kalp Haftası etkinlikleri 12 Nisan günü düzenlenen “Sağlıklı Çocuk Şenliği” ile son buldu. Sarıyer Doğa Koleji’nde gerçekleşen ve öğrencilerin aileleriyle birlikte katıldıkları etkinlik kapsamında, ödüllü mini spor karşılaşmaları düzenlendi. Çocukların basketbol, denge, futbol gibi alanlarda yeteneklerini sergiledikleri spor etkinlikleri sonrasında Acıbadem Fulya Hastanesi uzmanları tarafından yağ ve tansiyon ölçümleri yapıldı ve çocuklarla aileleri, fiziksel değerleri konusunda bilgi aldı. Gün boyu süren etkinlikler kapsamında, çocuklar ve aileler hem eğlendi hem de birlikte doyasıya spor yapma fırsatı buldular.






YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.