Dentiss Logo

Prof. Dr. Ergücü’den ‘Çürük Tespitinde Yeni Yaklaşımlar’ Webinarı

KaVo’nun düzenlediği Dental Tribune (DT) Study Club Webinar’larının bir yenisi 29 Kasım günü Prof. Dr. Zeynep Ergücü ile yapılacak. Webinar kayıtları alınmaya başlandı.
15.11.2017       16.43.42
KaVo Türkiye’nin düzenli olarak gerçekleştirdiği DT Study Club Webinar’ları yoğun ilgi görüyor. Yeni webinar Prof. Dr. Zeynep Ergücü ile yapılacak. Prof. Dr. Ergücü, 29 Kasım Çarşamba saat 12.00’de “Çürük Tespitinde Yeni Yaklaşımlar” sunumu ile diş hekimlerinin ekranında olacak.

Çürüğün erken aşamalarda saptanabilmesi için ışığın diş sert dokularıyla etkileşimini temel alan güncel çürük tespit sistemlerinin çalışma prensipleri, avantaj ve dezavantajları ve daha fazlası bu eğitimde…

Günümüz tanı yöntemlerinin bazıları, çürüğü başlangıç aşamasında saptayacak kadar hassas değildir. Bu nedenle, çoğu olgu saptandığında çürüğün remineralizasyonu ya da stabilizasyonu mümkün olmadığı için dişi restore etmek kaçınılmaz olmaktadır. Ara yüz çürüklerinin erken tespit edilmesi, mine ve dentin çürüğü ayrımının iyi yapılabilmesi koruyucu veya minimal girişimsel tedavi kararının verilmesi yönünden önemlidir.

Son yıllarda, restoratif diş hekimliğinde minimal tedavi konseptine olan ilgi önemli ölçüde artış göstermiş, çürüğün operatif olarak tedavi edilmesinden çok çürük oluşumunu önlemeye yönelik yaklaşımlar giderek daha büyük önem kazanmıştır. Bu bağlamda çürük lezyonlarının henüz erken dönemdeyken tespit edilmesi ve zaman içinde çürük lezyonunun ilerleyişinin gözlenmesi amacıyla görsel klinik muayeneye yardımcı olacak yeni teknolojiler geliştirilmekte, görsel muayene kriterleri de bu amaca yönelik olarak yeniden düzenlenmektedir.

Bu sunumda çürüğün erken aşamalarda saptanabilmesi için ışığın diş sert dokularıyla etkileşimini temel alan güncel çürük tespit sistemlerinin çalışma prensipleri, avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi verilmesi amaçlanmıştır.

Detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Prof. Dr. Zeynep Ergücü Kimdir?

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu. Doktora eğitimini aynı üniversitenin Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı’nda 1996-2002 yılları arasında tamamladıktan sonra araştırma görevlisi olarak çalışmaya devam etti. 2001 yılında CED-IADR Visiting Scholar (CED-IADR Ziyaretçi Araştırmacı) bursu ve 2003 yılında VDDI bursu (Verband der Deutschen Dentalindustrie-Alman Dental Endüstrileri Birliği) ile Almanya’da Regensburg Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. 2007 yılında Doçent, 2013 yılında Profesör unvanlarını aldı. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri, kongrelerde sunumları bulunmaktadır.

Halen Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.