Dentiss Logo

Kliniğimizin Olmazsa Olmazı Ergonomi ve Hijyen

Ankara Beypazarı’ndaki muayenehanesini birkaç ay önce dizayn eden Ertan Asılı tasarım sürecini bizlerle paylaştı. Kliniğinde hastalarının kendini rahat hissetmesi için her türlü detaya önem veren Asılı; muayenehanedeki dekorasyonun hastaların ilgisini çektiğini,  aydınlatmaların hastaları rahatsız etmeyecek şekilde gün ışığı atmosferi etkisi sayesinde hastaların keyifle, strese girmeden beklediğini ifade etti. Ergonomi ve hijyen Ertan Bey’in muayenehane dizaynında ön planda yer alıyor.
09.04.2014       18.48.36

 - Sayın Ertan Asılı sizi tanıyabilir miyiz?
Elbette, 1968 İzmir doğumluyum. 1990 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldum. Ogün bugündür mesleğimi icra ediyorum. Yaklaşık 11 yıl devlette çalıştım.  10 yıldır da Ankara Beypazarı’nda serbest diş hekimi olarak çalışmaktayım.

- Polikliniğinizin kuruluş aşamasından bahseder misiniz?
Bu kliniği kurmak benim 25 yıllık hayalimdi. Konum açısından şu anki kliniğimin bulunduğu yer henüz arsa aşamasındayken şu anki konumuna gelmesi yaklaşık 1 yıl sürdü.

-Kliniğin yapım aşamasında, muayenehane dizaynı noktasında profesyonel bir destek aldınız mı? Aldıysanız bu süreci bizimle paylaşır mısınız?
Tabi ki aldım. ND Mimarlık ‘la ilk arsa ve binanın inşaatı pozisyonundayken temasa geçtim. Sağ olsunlar hakikatten profesyonel bir çalışma oldu. Durmuş bey, İstanbul’dan geldi. İnşaatı gördü. Daha sonra da kaba inşaattan teslim alıp mükemmel bir anahtar teslimle noktaladı.

- Çalışma ortamınızı oluştururken, ergonomiye önem verdiniz mi? Eğer bu konuyu önemli buluyorsanız, ergonomik bir klinik oluşturmak için gösterdiğiniz çabalardan bize bahseder misiniz?
Bir mesleği 25 yıl yapınca illaki oturmuş alışkanlıklar oluyor. Bu alışkanlıklarımızı, ergonomiyi ve hijyeni kliniğimizin olmazsa olmazı yapıp planladık. Bankodan tutunda panoramik odaya kadar tüm detayları kurguladık ve sonuçta içimize sinen bir kliniğimiz oldu.

- Sterilizasyon-dezenfeksiyon konusunda neler yaptığınızı, muayenehanenizde buna yönelik ortaya koyduğunuz çalışmalarınızı anlatır mısınız?
Kliniğimiz yaklaşık 350 m2, bunun 110 m2’si 1.katta. Bekleme salonumuzu bu kata yerleştirdik. Sterilizasyon 2.katta kliniğin ortasında herkesin görebileceği bir konumda. Burada hastalara sterilizasyona verdiğimiz önemi vurgulamak istiyoruz. Bir de teknik odamız mevcut. Orada arıtılmış su depoluyoruz. 4 ünitemize yetecek kadar kurutuculu özel bir kompresör de bu teknik odamızda. Kısacası tüm detaylar baştan planlandı.

- Bildiğiniz gibi, hastalar genellikle muayenehanelere çekinerek gelirler. Kliniğinizde bu korkuyu en aza indirmek için herhangi bir çalışma yaptınız mı?
Kliniğimizin dekorasyonu hastaların ilgisini çekiyor, çok ferah ve aydınlık olması onları rahatlatıyor. Aydınlatmalarımız da rahatsız etmeyecek şekilde gün ışığı atmosferi etkisi yaratıyor. Ayrıca dekorasyonda kullanılan renkler ve bitkiler hastaların keyifle, strese girmeden beklemesini sağlıyor. Kliniğimizin tüm donanımlarının olması da ayrıca hastalarımıza güven hissini oluşturuyor. Biz de keyifle ve zevkle çalışıyoruz.




 

- Muayenehane açmayı veya mevcut kliniğini yeniden dizayn etmeyi düşünen meslektaşlarınıza hangi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?
Öncelikle büyük düşünsünler. Her şeyi baştan planlasınlar ve muhakkak bir profesyonel yardım alsınlar. Kendilerini bu yardım sırasında çok iyi ifade etsinler. İsteklerini çok net bir dille söylesinler. Her şey bir emek istiyor. İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar.

-Sayın Asılı, son olarak neler söylemek istersiniz?
Çok samimiyetle bir şey söylemek istiyorum. Bundan tam 1 yıl önce henüz binamız inşa halindeyken, benim eski muayenehanemde Sevgili Durmuş ve Nurgül (ND Mimarlık) ile ellerinde proje ve final resimleriyle görüştüğümüz günleri hatırlıyorum. O görüntüler beni hakikatten çok etkilemişti. Mümkün değil diye düşünmüştüm. Bugün içinde çalıştığım kliniğim bana gösterilen resimlerden daha güzel oldu. Onun için öncelikle ND Mimarlığa çok ama çok teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun. Tüm meslektaşlarım da benim yaşadığım tadı yaşarlar inşallah diyorum. Sevgilerimle…

 








YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.