Dentiss Logo

King’s Collage’in Metodu ile Dişler Kendi Kendilerine İyileşecek

Londra King’s College’deki araştırmacılar yeni bir yaklaşım üzerinde görüş bildirdiler. Alzheimer ilacı kullanılarak yapılan doğal diş tedavi metodu diş tedavisinde devrim yaratabilir.
13.01.2017       17.23.35
King's College’deki araştırmacılar, bir Alzheimer ilacını kullanarak diş pulpasında yaşayan kök hücreleri yenileyen yeni bir yöntem keşfetti.

Bu tedavi yöntemi, küçük dozlarda glikojen sentaz kinaz (GSK-3) molekülünü içeren biyoçözünür kollajen süngerlerin zarar gören dişlere uygulanması ile gerçekleştiriliyor. Sünger zamanla çözünüyor ve dolgudan farklı olarak, yeni dentin oluşmasına olanak sağlıyor. Yapılan çalışmada altı hafta içinde çürük lezyonları neredeyse tamamen onarıldı.

Tedavide kullanılan GSK-3 inhibitörü, günümüzde Alzheimer gibi bazı nörolojik bozuklukların tedavisinde kullanılıyor. Bu maddenin ilaçlarda kullanılması için hâlihazırda bir onay olması, yöntemin uygulanmasını çok daha kolay hale getiriyor. Aynı şekilde kollajen süngerleri de tedavi amaçlı kullanılabiliyor. Böylece yeni yöntemin, uzun onay süreçlerine maruz kalmadan, kısa süre içerisinde kullanıma sunulabileceği belirtiliyor.

Araştırma ekibinde yer alan Profesör Paul Sharpe, "Süngerin yerleştirildiği yer minerallerle doluyor, neticede dentin kendini yeniliyor, böylece ileride değiştirmeniz gerekecek bir dolguya gerek kalmıyor" açıklamasında bulundu.

King's College Üniversitesi'ndeki ekip şimdi daha büyük çukurların tedavi edilip edilemeyeceğini araştırıyor.

Haber: Dental Tribune UK

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.