Dentiss Logo

Kadavra Uygulamalı Kurslar, Salgından Nasıl Etkilenecek?

Yeni koronavirüsü Kovid 19’un hem diş hekimliği pratiğini hem de eğitimlerini büyük ölçüde etkilemesi bekleniyor. Mezuniyet sonrası eğitimler de değişimden payını alacak. Peki implantoloji ve çene cerrahisinde deneyim kazanmanın en güçlü aracı olan kadavra uygulamalı kurslar, bundan sonra düzenlenebilecek mi?
30.04.2020       21.15.25
Diş hekimliği, her geçen gün yenilenen teknolojiler ve tedaviler ile gelişen bir alan. Kovid 19 salgınında en riskli grupta yer alan diş hekimleri için tedavi yaklaşımları büyük ölçüde değişecek gibi görünüyor. Hastaların, hekimlerin ve dental personellerin, virüslere karşı güvenliğini sağlamak, önümüzdeki süreçte diş hekimliği pratiğine ciddi şekilde etki edecek.

Mezuniyet sonrası eğitimlerin Türkiye’deki öncüsü VESTA Akademi, 10 yılı aşkın süredir diş hekimliğinde kadavra uygulamalı eğitimler düzenliyor. Türkiye’de ve Viyana’da gerçekleştirilen bu eğitimlerde, implant yerleştirme, anatomik dokuları inceleme, greftleme teknikleri ve sinüs yükseltme konuları gibi birçok başlık ele alınmakta.

Bu süreçte pek akla gelmeyen bir konu da salgının kadavra uygulamalı kurslar üzerinde yapacağı etkiler. Kadavradan koronavirüs bulaşma riski var mı? Bu süreçte bedenlerin kadavra olarak bağışı kabul ediliyor mu? Bundan sonra implantoloji ve çene cerrahisini kadavrada uygulayarak öğrenmek mümkün olacak mı? VESTA Akademi’nin kadavra uygulamalı kursları devam edecek mi?

 BÜLENT MANAV’DAN KONUYA DAİR AÇIKLAMA

Vestiyer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Diş Hekimi Bülent Manav, yukarıdakilere benzer soruların cevaplarını tartıştığı bir yazı kaleme aldı.

Yazıda, 2020 VESTA Eğitim Takviminde yer alan ve planlamaları bir önceki yıldan yapılarak, gerekli kadavra ithalatı Kovid 19 salgınından önce tamamlanmış bulunan kursların gerçekleştirileceğini belirten Dt. Manav, 2021 ve hatta 2021’de kadavra uygulamalı kursların yapılma ihtimalinin gittikçe azaldığını belirtiyor.
O yüzden bu sonbaharda yapılacak olan eğitimler, implantoloji ve cerrahiyi kadavrada uygulayarak öğrenmek isteyen diş hekimleri açısından son fırsat olacak gibi gözüküyor.
 
Dt. Bülent Manav’ın kaleme aldığı yazının tamamına ve yapılacak olan eğitimlerin tarih bilgisine bu linkten ulaşabilirsiniz.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.