Dentiss Logo

İstanbul’u Dental Dünyanın Başkenti Yapma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyoruz

Vestiyer Yayın Grubu’nun Kurumsal Satış Yöneticisi Derya Arslan ile geçen yıl yüksek ivme kazanan GREATİST Kongre ve Fuarı hakkında konuştuk...
26.04.2016       17.57.58
Derya Arslan ile geçen yıl yüksek ivme kazanan GREATİST Kongre ve Fuarı hakkında konuştuk. Arslan, birbirine bağlı Vestiyer Ailesi’ndeki güç ile ilerledikleri yoldaki sürecin hikâyesini bizimle paylaştı.

Sn. Derya Arslan, kısaca sizi tanıyabilir miyiz?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü  mezunuyum. Evli ve iki çocuk annesiyim. 11 yıldır Vestiyer Yayın Grubu’nda Kurumsal Satış Yöneticisi olarak  çalışmaktayım.

Vestiyer Yayın Grubu’nun faaliyetlerinden bahseder misiniz?
Ülkemizde profesyonel dental yayıncılığın öncüsü olan firmamız, 1989 yılında yayın hayatına atılan Dişhekimliği Dergisi'nin ve bu güne kadar geçen sürede yayınına başladığı birçok dental derginin yayıncısıdır. Yayınlarımız, diş hekimlerinin hem dental hem de paradental sorunları, ilgi alanları, ihtiyaçları etrafında hazırlanıp tüm dünyadaki üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinde gerçekleştirilen bilimsel çalışmaları, vaka sunumlarını, araştırma ve derlemeleri kapsamaktadır.

VYG ayrıca, dünyanın en geniş dental yayın organizasyonu olan Dental Tribune International'in, diş teknisyenliğinin okulu sayılan Das Dental Labor'un ve İngiltere dental yayıncılık market lideri olan Finlayson Media Communications'un Türkiye'deki çözüm ortağıdır.

VESTA | Vestiyer Akademi adıyla da mezuniyet sonrası sürekli eğitim seminerleri yapmaktayız. Kongre ayağında ise 2002 yılından bu yana düzenlediğimiz, eski adıyla Dental İstanbul olan GREATIST Kongre ve Fuarı sizin de bildiğiniz üzere; Türkiye’nin en çok katılımcı ağırlayan dental organizasyonudur.

Bu yıl 14.sünü düzenleyeceğiniz GREATIST Kongresi’nin dünden bugüne başarı hikâyesini anlatır mısınız?
VYG’nin kurucusu Dt. Bülent Manav, 2002 yılında Prof. Dr. Bülent Katiboğlu ile birlikte Dental İstanbul Kongre’sini düzenlemeye başladı. Bülent Bey’in her zaman bir hayali vardı. İstanbul’u dental dünyanın başkenti yapmak! Bu hedef doğrultusunda çıkılan yolda ilki Abant’ta yapılan kongrenin sonrasında grafik hep yukarı çıktı.

2006 yılında VYG ailesine katıldığımdan bu yana bu hedefe ulaşmak için canla başla çalışmalarımıza devam ettik. Kongremiz, geniş vizyonu içerisinde çok fazla çeşitlilik ihtiva ediyordu. Özellikle muayenehanecilik yapan diş hekimlerinin vizyonunu açtığı için katılım gün geçtikçe artıyor ve bilgi naklinde başarılı oluyordu.

Dental İstanbul Kongresi ismiyle düzenlediğimiz 12 kongre boyunca bilimde kendini geliştirmek, sosyalleşmek ve yeni ürünler hakkında bilgi edinmek isteyen, diş hekimlerinden diş teknisyenlerine, öğrencilerden, diş hekimi asistanlarına ve firma temsilcilerine kadar uluslararası tüm dental profesyonelleri bir araya getirdik ve “Türkiye’nin en çok katılımcı ağırlayan” üç kongresinden biri durumuna geldik.

Her yıl yeni bir heyecan ve yepyeni umutlarla çalışmalarına başladığımız “Dental İstanbul”, 13. yılında “GREATIST” ismi ve büyük gelişmelerle sektöre damgasını vurdu.

Bu büyük organizasyon için güçlerimizi Türkiye diş hekimliği pazarındaki en güçlü ve köklü firmalarını bir araya getiren Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği ve dünyanın en güçlü, en yaygın dental yayın ağı Dental Tribune International ile birleştirdik. IDS’te yaptığımız lansmanda 60 ülkeden gelen diş hekimliği medya temsilcilerine, diş hekimlerine ve dental sektör yetkililerine GREATIST’i anlattık.

Tüm bu çalışmalarımızın sonunda 2015 yılında 3.200 ziyaretçiyi ağırlayarak “Türkiye’nin en çok katılımcı ağırlayan kongresi” unvanını aldık.

GREATIST 2016, bilimsel aktivitelerin yanı sıra orta ölçekte bir fuara da ev sahipliği ediyor. Fuar çalışmalarınız hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde yaptığımız GREATIST 2015 Fuar’ında 50’den fazla firmaya ev sahipliği yaptık. 3.200 kişinin ziyaret ettiği fuarda firma temsilcileri, üç gün boyunca, pek çok bölgeden gelen diş hekimleri ve diş teknisyenleriyle bir araya gelerek ürün ve markalarını tanıttılar.



2016 yılında da tam gaz devam eden çalışmalarımıza gelirsek; fuarın %60’ı satılmış durumda. Bu da demek oluyor ki doğru yoldayız! Firmalar, diş hekimleri ve diş teknisyenleriyle, daha samimi ve butik bir ortamda, daha kaliteli ilişkiler geliştirme imkânı bulduğu için GREATIST’i tercih ediyorlar.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
Profesyonel meslek hayatıma Vestiyer Ailesi’nde başladım. Burada büyüyerek çok şey öğrendim. Bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm projelerde başarıya ulaşmamızı sağlayan güçlü bir ekibimiz var. Tüm ekibe özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.

Sevgilerimle…



Röportaj&Fotoğraf: Elif Taman (VYG)

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.