Dentiss Logo

İnce: DentaGROSS Ordu, Kapılarını Gülümsemeye Açtı

Dişhekimliği Dergisi’nin 134. sayısında Mekan Tasarımı söyleşilerimizin konuğu Entamed ailesinin yeni üyesi olan DentaGROSS Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği oldu. Kapılarını ‘gülümsemeye’ açan bu yepyeni poliklinik, stresi azaltan kafe temalı tasarımı ile dikkat çekiyor. DentaGROSS Ordu’daki tasarım sürecini polikliniğin kurucularından Diş Hekimi Bahtiyar İnce anlattı.
14.03.2019       13.29.10
Sayın Bahtiyar İnce, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum.2005-2007 yılları arası serbest muayenehanecilik yaptım. 2007-2018 yılları arasında da Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalıştım. 2018 yılında iki diş hekimi arkadaşım Gökhan Duman ve Mehmet Güngör ile birlikte DentaGROSS Ordu’yu kurduk ve 7 Eylül’de kapılarımızı ‘gülümsemeye’ açtık.

Kliniğinizde neden özel bir tasarıma ihtiyaç duydunuz?
 
Günümüz dünyasında özel tasarımlara verilen önem bizi buna yönlendirdi. Özel tasarımlar diş hekimliği mesleğini daha cazip, daha tercih edilebilir bir mecraya taşıdı.  Ergonomik çalışma alanları özel tasarımlarla oluşturulunca, hem hasta hem hekim memnuniyetinde ciddi artışlar oluştu. Bu da bize özel tasarımların ne denli önemli olduğunu gösterdi.   
 
Dent Mimarlık ile yolunuz nasıl kesişti? Nasıl bir destek aldınız?
 
Dent Mimarlık, Entamed bünyesindeki Dentapol ve DentaGROSS zincir kliniklerinin resmi mimari partneri. DentaGROSS ailesinin üyesi olmanın bir getirisi de “nasıl bir klinik dizaynına sahip olacağız” kaygısına hiç kapılmadan direkt bir tasarım ekibi ile birlikte çalışmak oldu. Kliniğimizin tasarlanması konusunda özellikle görsel alanlar açısından bize çok geniş fikirler verdiler. Ergonomik bir çalışma alanı planlayıp projelendirdiler. Bu sıra dışı tasarım anlayışı güzel bir klinik oluşmasını sağladı. Bu vesileyle mimar Dalga Balcı ve Dent Mimarlık ailesine teşekkür ediyoruz.
 
Hastalarınız polikliniğinizde neleri farklı görecekler?
 
Biz kliniğimizde alışılagelmiş tedavilerin dışında modern diş hekimliğinin getirdiği yenilikleri sunuyoruz. Bu yenilikler estetik gülüş tasarımları, ağız içi implant uygulamaları, estetik restorasyonlar, ortodonti ve şeffaf ortodonti şeklinde. Hastalarımız kliniğimizde aileleriyle birlikte bu hizmetleri alırken modern bir ortamda olmanın rahatlığını yaşamaktadırlar.
 
Tasarımdaki ana temanız nedir? Sizi farklı kılan detayları anlatır mısınız?
 
Ana temamız kliniğimizin bir cafe havasında ve gülümseyen neşeli bir ambiyansa sahip olmasıydı. Özellikle hasta bekleme salonumuzda rahat bir ortam oluşturup, hastalarımızın diş hekimi stresini atmalarını hedefledik. Kliniklerimizde farklı renkler kullanarak hastalarımızın stresini azaltmayı amaçladık. Bu da bizi klasik kliniklerden farklı kılan özelliklerden bir tanesi oldu.

  
 
DentaGROSS ailesine katılmaya nasıl karar verdiniz? Ne gibi avantajlarını gördünüz?
 
Öncelikli nedenimiz sektördeki güç birliğiydi. Uluslararası bir firmanın Ordu şubesi olmak bizim için çok değerliydi. Bu şekilde verilecek hizmetlerin çeşitliliği ve buna bağlı olarak hasta memnuniyeti artacaktı. İçinde bulunduğumuz Karadeniz Bölgesi, sağlık turizmi açısından oldukça aktif. Bu tarz girişimlerle global ve köklü bir ortaklığa girmek bize sağlık turizmi açısından avantajlar sağlamıştır. DentaGROSS ailesi içerisinde olmanın bize uzun vadede büyük kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum.

Sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
 
Uluslararası ortaklıklar sektörde güç birliği doğuruyor. Bu da yeniliklere ulaşma ve hizmet kalitesini üst seviyeye çıkarıyor. Dolayısıyla hasta memnuniyeti de artıyor. Hastalarımıza daha iyi hizmet verebilmek için bu tip global ortaklıkların desteklenmesi ve yaygınlaşması gerektiğini düşünüyorum.
 
Meslektaşlarınıza bir notunuz var mı?
 
Meslektaşlarımızın yenilikleri takip etmelerini öneriyorum. Bu sadece mesleki manada değil, klinik ergonomisi ve tasarımları konusunda da olmalıdır. Bunun bir diş hekiminin yaptığı işten keyif almasının en büyük anahtarı olduğunu düşünüyorum. Şunu bilmeliyiz ki araştırmanın, öğrenmenin, gelişmenin yaşı ve sonu yoktur.

 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.