Dentiss Logo

İDEX 2017, 27 Nisan'da Kapılarını Açıyor

Ağız ve diş sağlığı endüstrisine yönelik düzenlenen fuarlar arasında dünyanın üçüncü büyük organizasyonu olarak bilinen İdex – Ağız – Diş Sağlığı Cihaz ve Malzemeleri Fuarı, 2017 etkinliğini 27–30 Nisan tarihleri arasında CNR EXPO Fuar Merkezi'nde DİŞSİAD işbirliğinde organize edecek.
17.03.2017       16.28.00
İdex 2017 Fuarı, Türkiye ve dünyadan çoğunluğu diş hekimi olmak üzere 15.000 üzerindeki kişiyi Avrupa, ABD, Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkelerinden yaklaşık 400'e yakın dental endüstri sektörü ile buluşturacak ve fuar esnasında düzenlenecek etkinlikler ile Ağız ve Diş Sağlığı sektörüne canlılık kazandıracak.

Alanında dünyanın 3'üncü en büyük fuarı olan IDEX'in 2016 etkinliğini çoğunluğu diş hekimi olmak üzere 731’i yabancı toplam 12.505 sektör profesyoneli ziyaret etti. 2016 IDEX, İstanbul, Avrupa, ABD, Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkelerinden yaklaşık 100’ü yabancı olmak üzere toplam 400’e yakın firmanın katılımı ile 15 bin metre kare alanda organize edildi. Fuardan, sektöre 50 milyon doları aşan bir ticaret hacmi oluşturulduğu tahmin ediliyor.

Fuar kapsamında da ilk kez 'IDEX İstanbul Dental Tribune International Türkiye Sempozyumu' gerçekleştirildi. Sempozyumda diş hekimliği biliminin dünyaca ünlü isimleri tarafından Türkiye'de ilk kez “Kadavra Uygulamalı” workshop düzenlendi. Sempozyum kapsamında, özel koşullar altında korunarak getirilen kadavra üzerinde gerçekleştirilen workshop’a özellikle diş hekimleri yoğun ilgi gösterdi.

Dental Tribune Türkiye Sempozyumu 3 Güne Çıkarıldı
İlk sempozyumda elde edilen başarıyı ve katılımcı hekimlerden gelen talepleri göz önüne alan DİŞSİAD, CNR ve DTI yönetimleri, bu yılki etkinliğin üç güne çıkarılmasına ve IDEX Fuarı’nın ilk gününden sonraki üç gününde gerçekleştirilmesine karar verdi.

Kadavra Uygulamalı İki Ayrı Workshop
Geçen yıl olduğu gibi bu yılki Sempozyum’da da Kadavra Uygulamalı sunumlar gerçekleştiriliyor. Bu yıl, DT Türkiye Sempozyumu’nun bir günü, bu çalışma için tahsis edildi.

İki ayrı konuşmacı, kendi uzmanlık alanlarına göre birbirinden farklı operasyonları kadavra üzerinde icra ederek, bilgi ve birikimlerini katılımcı hekimlerle paylaşacak.

Türkiye’de yumuşak doku operasyonlarının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Korkud Demirel’in, “Yumuşak Doku Yumuşak mıdır?” başlıklı sunumu sırasında biyolojik genişlik, doku biyotipi, ve keratinizasyonu üzerinde odaklanılarak “Kadavra Üzerinde Uygulamalı Yumuşak Doku Operasyonu” gerçekleştirecek.

Kadavra uygulamalı implant eğitimlerinde tecrübeli isimlerden olan Dr. Becen Demir, kadavra üzerinde uygulamalı immediat implant yerleştirecek. Katılımcılar “İmmediat İmplantasyon: Mucize mi? Tehlike mi? Güvenli mi? Riskli mi?” konu başlığı altındaki sunum ile immediyat operasyonu tüm avantaj ve dezavantajları ile izleme, bilmediklerini sorma fırsatı yakalayacaklar.

İmplantolojiden ortodontiye, botoxtan endodontiye kadar oldukça kapsamlı düzenlenen programın linkine buradan ulaşabilirsiniz.


Haber: Elif Taman (VYG)
Kaynak: Dişsiad



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.