Dentiss Logo

Erkan Uçar: “Sağlıklı Bir Gülümseme, Sağlıklı Bir Vücut Demektir”

Dental sektörün önde gelen firmalarından olan Öncü Dental, ağız bakım dünyasına da giriş yaptı. Öncü’nün kurucu ortağı Erkan Uçar ile yeni projeleri Medentazone ve markaları Dentiste'’yi konuştuk.
10.11.2017       12.36.26
Erkan Bey kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

1977 Lefkoşe doğumluyum. Evliyim,  3 çocuğum var. 20 yıldır dental sektörde profesyonel olarak çalışıyorum. Kökenim finans ve işletme. Krizlerin fırsat olduğuna inanan biriyim. Öncü Dental’in kurucu ortağı ve DİŞSİAD Genel Sekreteriyim.

“Medentazone” firması ile ağız bakım dünyasına güzel bir giriş yaptınız. Bu atılım nasıl ortaya çıktı?


Öncü Dental’in 20 yılı aşkın sektör deneyimini farklı pazarlar ile geliştirme zamanı geldiğine inanıyoruz. “Ağız Sağlığı” dünyasının “UZMAN” ayağını oluşturan Diş Hekimleri ile edindiğimiz deneyimimiz ile nihai tüketiciye ulaşmaya karar verdik. Öncü Dental portföyünde dikkate aldığımız ürün kalitesi konusundaki hassasiyetimiz bu kategori için de birincil önceliğimizdir. Bu bağlamda kardeş firmamızın Medentazone’nun temelleri atılmış oldu.

Marka olarak Dentiste'’yi seçmenizdeki sebep neydi?

Medentazone Sağlık ve Bakım ürünleri ile Ağız Sağlığı konusuna farklı bir açıdan yaklaşacağız. Ağız Sağlığı bizim için sadece basit bir diş macunu ile gerçekleşen günlük mecburi bir temizlik işlemi değil. Bizim için “Sağlıklı bir gülümseme sağlıklı bir vücut demektir”. Bu mottodan yola çıkarak günlük ağız sağlığı bakımı yapmamızı sağlayan değil, doğal bileşenlerle güçlendirilmiş bir ağız bakım grubu ile Türkiye pazarında olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Ayurvedik yaşam tarzını benimsemiş uzak doğuda bulunduğu pazarlarda önemli bir oyuncu olan “Dentiste'” markası, bizim Türkiye pazarı için geliştirmeye çalışacağımız hedeflerimiz ile tam anlamıyla örtüşüyor. Dentiste' içeriğinde binlerce yıldır insan yaşamına faydası olduğu bilinen ve halen farklı reçeteler ile günlük hayat içinde kullanılan bitkisel özütleri formülüne katmış ve oldukça başarılı sonuçlar elde etmiştir. Biz de elde edilen bu başarıyı Türk tüketicileri ile buluşturmayı hedeflemekteyiz.

Dentiste' ürün gamında hangi ürünler var?

Çok geniş bir ürün yelpazesi var ama biz 2017 son çeyreğinde yapmakta olduğumuz  lansmanda ilk etapta sadece diş macunlarını getirmeyi seçtik. Ağız kokusuna kesin çözüm getiren “Nighttime Herbapeutic” diş macunları ile hassas diş yapısına sahip kişilere özel “Herbapeutice Sensitive diş macunu ve beyazlatmaya yönelik “Premium&Natural White” diş macunu ürünlerinden oluşan gamımız raflarda yerini aldı.

Diş hekimleri neden DENTİSTE'’yi önermeli dersek?

Dentiste', “Premium” bir ağız bakım ürünüdür. Dentiste', sağlığına ve kişisel bakımına özen gösteren, uzman bilgisine başvuran, ürünü sorgulayan tüketicilerin ağız bakım markası olacaktır. En doğru ürünü sorabilecekleri uzman pek tabii ki diş hekimidir. Nasıl cilt bakım ürünleri kişinin oluşan ihtiyacını karşılayabilecek şekilde farklılaşıyorsa ağız bakım ürünleri de aslında bu şekilde ihtiyaçları karşılamalıdır. Ağız bakım ürünlerini salt problemleri ortadan kaldırmak için kullanılan ürünler olarak görmememiz gerekiyor. Problemin oluşmasını engellemenin yanı sıra, yaşam standartlarımız ve yoğun yaşam koşulları sebebiyle vücudumuzu rahatlatacak koşulları sağlıyor olmamız lazım. “Dentiste' Nighttime Herbapeutic Oral Care”  bu ihtiyaçları göz önüne alarak formülize edilmiştir. İçerisinde nane, meyan kökü, karanfil, okaliptüs, tarçın gibi 14 tane bitkisel özüt bulunuyor. “Dentiste' Nighttime Herbapeutic Oral Care” ürün ve kullanım faydalarının  çeşitliliği ile diş hekimlerinin de gönül rahatlığı tavsiye edeceği bir ağız bakım grubudur.

Metantazone olarak, Oncu Dental’ in 20 yılı aşkın profesyoneller ile süre götürdüğü deneyiminden faydalanarak; Diş Hekimleri ile kendisi için seçici satın alma alışkanlığı olan nihai kullanıcı arasında köprü olacağız…

2017’de güzel bir adım attınız. Peki ilerlemek için çalışma planınız ne olacak?


Ağız sağlığı bir yaşam biçimidir. Olay sadece diş fırçalamak değil. Felsefemiz şu: “Sağlıklı bir gülümseme, sağlıklı bir vücut demektir. Yeterince ve doğru şekilde yapılmamış ağız bakımı vücudumuzun pek çok bölgesinde çeşitli komplikasyonlara sebebiyet verebilir.

Dolaysıyla ağız bakım sadece dişlerimiz çürümesin diye yapılacak bir işlem değildir. Ağız bakımı sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve yaşam standardımızı arttırabilmek için günlük hayatımızın önemli bir parçası olması gereken bir işlemdir. Sağlığımız bozulmadan bakımlarımızı yaparak kaliteli yaşama ulaşmak. Güne bir bardak su ile başlamak, dil temizliği vs. hepsi doğu yaşam felsefesinde yer alan ve kaliteli yaşam tarzının bir uzantısı…

Buradan hareketle; diş macunu ile başladığımız yolu diğer ağız bakım ürünleri ile çeşitlendirerek nihai kullanıcıya gitmek olarak belirledik.

Röportaj: Elif Taman (VYG)

Bu röportaj, PNV Dergisi’nin Ekim 2017 tarihli 9. sayısında yayınlanmıştır. Vestiyer Yayın Grubu dergilerini incelemek ve abone olmak için burayı tıklayabilirsiniz.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.