Dentiss Logo

Emekli Öğretmen Eğitimin Yaşı Olmadığını Kanıtladı

58 yaşındaki emekli fizik öğretmeni Özcan Özgürbüz, bitirdiği 3 üniversitenin ardından başladığı Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden bu eğitim yılı sonunda mezun oluyor.
29.12.2016       14.36.41
HAYATİ AKÇAY - ORDU (AA)

58 yaşındaki Özgürbüz, 1976 yılında başladığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Eğitim Bilimleri Fakültesi Fen Bilimleri Bölümü’ndeki eğitimini 1980’de tamamlayarak mezun oldu. Bir sonraki yıl Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Özgürbüz, aynı anda Fizik Bölümü’nden de dersler alarak 1985 yılında Jeoloji Mühendisliği’ni 1987 yılında ise Fizik Bölümü’nü tamamladı.

Fizik öğretmeni olarak çeşitli okullarda görev yaptıktan sonra 2008 yılında emekli olan Özgürbüz, hayali olan diş hekimliğinin eğitimini alabilmek için 5 yıl önce yeniden üniversite sınavına girdi.

Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazanan 2 çocuk babası Özgürbüz, ailesiyle Ordu’ya taşınarak üniversite eğitimine başladı. Haziran 2017’de mezun olmayı planlayan Özgürbüz, hem hayalindeki mesleğe kavuşmanın hem de dördüncü diplomayı alacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Hayalindeki üniversitenin hep diş hekimliği olduğunu bu fırsatı ancak emekli olduktan sonra kazanma fırsatı yakaladığını belirten Özgürbüz, bu yıl son sınıfta okuduğunu, 6 ay sonra hem diş hekimliği hayaline kavuşacağını hem de dördüncü diplomasını alacağını ifade etti.

Bu yıl staj yaptığını anlatan Özgürbüz, “Çok şükür derslerimde sorun yok. Kızım da eczacılık bölümünü okuyor. İnşallah kızımla birlikte aynı yıl mezun olacağım.” dedi.

Mezun olduktan sonra Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya hazır olduğunu kaydeden Özgürbüz, “Yaşımızın kaç olduğu önemli değil. Yeter ki insanlara yardımcı olalım. Bunun için okuyoruz.” diye konuştu.


Sınıfının en yaşlı öğrencisi

Özgürbüz, sınıfta en yaşlı öğrencinin kendisi olduğunu da belirterek, “İlk yıllarda sınıf arkadaşlarım bana alışmakta zorluk yaşadı ancak daha sonra hepsiyle arkadaş olduk. Ben yeri geliyor onlara ağabeylik, yeri geliyor babalık yapıyorum. Çok güzel duygularla 5 yıl bitmek üzere.” ifadesini kullandı.

Yaşıtlarına tavsiyelerde de bulunan Özgürbüz, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Bilinmesini isterim ki eğitimin yaşı yok. Emekli olduktan sonra bir köşeye çekilmek yerine okumayı ve hayalimin peşinden koşmayı tercih ettim. İsterse herkes bunu yapabilir. Kahvehane köşelerinde oturmaktansa üniversitede okumak daha güzel diye düşünüyorum. Önemli olan yapacağınız bir şeye inanmak. Ben inandım ve buradayım. Yeter ki inanalım.”

Sınıf arkadaşları Özcan amcalarından memnun


Özcan Özgürbüz’ün sınıf arkadaşlarından Mert Mutlu, Özcan Özgürbüz’e ‘Özcan Amca’ şeklinde hitap ettiklerini belirterek, “Üniversiteye ilk başladığımız yıl biz de çok şaşırmıştık. Özcan amca üniversitede nadir insanlardan birisi. Kendisinin azmi yeri geldi bizleri de azimlendirdi. Kendisini görünce okumanın yaşı olmadığını bir kez daha anladık.” dedi.

Mustafa Barış ise kendisi ile üniversiteye kayıt yaptırdığı gün tanıştığını ve o gün kendisini görevli hoca zannettiğini anlatarak, “Sonra kendisinin de bizim gibi öğrenci olduğunu anlamıştık. Kendisi tecrübeleriyle bize hep ışık kattı. Bu sene beraber mezun olacağız. Kendisiyle sürekli görüşmeyi düşünüyoruz. Kendisine bize her konuda destek olduğu için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.