Dentiss Logo

Down Sendromlu Çocuklara Diş Sağlığı Desteği

Down sendromlu 15 çocuğun diş muayenesi “Kartal’a Engel Yok” sloganı ile Kartal Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki uzman diş hekimleri tarafından yapıldı.
05.09.2016       15.59.56
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, hekim olmanın getirdiği hassasiyet ve duyarlılıkla genel sağlık politikasına yön veriyor. Dr. Öz, engelli çocuklar, gençler ve aileleri için büyük sorun oluşturan diş tedavisi önündeki engelleri “Kartal’a Engel Yok” sloganıyla kaldırmaya başladı.

Çalışmaları devam eden belediyenin son projesi Tomurcuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören 15 down sendromlu çocuğun diş muayenesi oldu. Çocukların muayeneleri Kartal Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki uzman diş hekimleri tarafından yapıldı.

Muayenede, Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Kemal Özdemir, Engelliler Birimi Koordinatör Yardımcısı Ayhan Alkan, Kartal Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Sorumlusu Aynur Yıldırım ve Tomurcuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Yasemin Güler engelli çocukları yalnız bırakmadı. Çocuklar, muayene öncesi oyun odasında vakit geçirdiler.

6 üniteli merkezin bünyesinde muayeneden geçen çocuklardan ağız ve diş sağlığı problemi yaşayanların tedavileri yine uzman hekimler tarafından sağlandı. Aileler, aldıkları hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirirken; sağlık alanında Kartal halkına ve engelli vatandaşlara sağladığı imkânlardan dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e de teşekkürlerini sundular.

Kaynak: Milliyet


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.