Dentiss Logo

Doç. Dr. Merva Soluk Tekkeşin’e TÜBA-GEBİP Ödülü

Oral patoloji alanındaki çalışmaları ile dikkat çeken Doç. Dr. Merva Soluk Tekkeşin, 2019 TÜBA-GEBİP Ödülü’ne layık görüldü. Tekkeşin, bilimsel çalışma ve araştırmaları teşvik etmek için verilen bu değerli ödülü alan tek diş hekimi olarak öne çıkıyor.
20.01.2020       10.43.34
Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri (TÜBA-GEBİP), genç bilim insanlarının bilimsel çalışmalarını teşvik etmek için veriliyor.  30 Aralık 2019 Pazartesi günü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet, Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’nde 2019 yılının ödülleri sahiplerini buldu.

İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Merva Soluk Tekkeşin, oral patoloji alanındaki çalışmaları ile ödüle layık görüldü. Adayların tüm akademik geçmişlerinin değerlendirildiği bu ödülün ardından Tekkeşin’e araştırmalarını sorduk: “Çalışmalarım odontogenez, odontojen tümör ve kistler, oral kanserler ve deneysel patoloji alanlarını kapsamaktadır. Özellikle odontogenez süreci ile paralellik gösteren odontojen tümörlerin bazılarının hamartomatöz bir lezyon ya da bir neoplazi olup olmadığı konusunda, gelişim yolaklarını inceleyen, tedavilerini etkileyebilecek uluslararası düzeyde çalışmalar yürütmekteyim. Diğer ilgi alanım olan oral kanserler, erken tanı aldıklarında yaklaşık %80 oranında tedavi başarı şansına sahip olan ancak günümüzde sadece üçte birinin erken teşhis edilebildiği kanser türüdür. Bu sebeple oral mukozanın potansiyel malign lezyonlarının ve oral kanserlerinin erken evre belirtilerinin hem hekimler hem de toplum açısından farkındalığının artırılması için sosyal, bilimsel sorumluluk projelerinin ve eğitimlerinin yanı sıra, son çalışmalarım bu tarz lezyonların klinik ve histopatolojik değerlendirmesinde dijital teknolojilerin kullanılabilirliği üzerinedir”.


Ödül ile ilgili görüşlerini aldığımız Doç. Dr. Merva Soluk Tekkeşin, “Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından verilen, amacının genç bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme olan bu program çok prestijli ve motive edici… Ben bu ödüle, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nün adayı olarak gösterildim. İstanbul Üniversitesi’nde yetişmiş bir bilim insanı olarak, bu ödülü üniversiteme kazandırmanın gururu içindeyim. Bu yıl, Sağlık Bilimleri alanında üç kişiye verilen bu ödülün sahiplerinden biri olmak da çok heyecan ve mutluluk verici.

Bu vesile ile yetişmemde emeği geçen ve bu araştırmalarda beraber çalıştığım hocalarıma, meslektaşlarıma ve gelecekteki meslektaşlarıma (öğrenci olarak görmüyorum onları) çok teşekkür ederim” diyor.


Haber: Elvan Genç (VYG)

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.