Dentiss Logo

Dişhekimliği Dergisi’nin 118’inci Sayısı Çıktı

26 yıldır yayın hayatına aralıksız devam eden ‘Dişhekimliği Dergisi’, dişhekimliği sektörüyle ilgili birçok makale ve haberiyle okuyucuları ile buluştu.   
09.06.2015       14.56.09
30 Ekim – 1 Kasım 2015 tarihlerinde Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde yapılacak olan GREATIST Kongresi’ni kapağına taşıyan Dişhekimliği Dergisi’nin, 118’inci sayısı çıktı. Vestiyer Yayın Grubu’nun, 2002 yılından beri düzenlediği ve eski ismi Dental İstanbul Kongre ve Fuarı olan Kongre, bu yıl Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD), Vestiyer Yayın Grubu (VYG) ve Dental Tribune International (DTI)’ın güçlerini birleştirmesi ile GREATIST adı altında yapılacak. 118’inci sayıda ‘Dünya’nın Başkentinde Dünya Standartlarında Bir Kongre’ başlığı ile ayrıntılarına değinilen Kongre’de, sağlık sektörünün Dünya ekonomisindeki yeri, giderek önemi artan dişhekimliği ve sektördeki yeni buluşlar ele alınacak. Yurtiçinden ve yurtdışından önemli bilim insanlarının katılacağı Kongre’de, yardımcı personeller için 6. Asisdent Sempozyumu, diş teknisyenleri için “Diş Teknisyenliği Sempozyumu”, diş hekimleri ve teknisyenlere özel kurslar ile poster sunumları da yapılacak.

‘Diş Hekimi ile Laboratuvar Arası İletişim’

Protez Uzmanı Dr. Ruhi Kulez’in, 118’inci sayıya özel kaleme aldığı ‘Diş Hekimi ile Laboratuvar Arası İletişim’ başlıklı makalede, diş hekimi ile diş protez laboratuvarı arasındaki ilişkinin önemine, başarılı protez uygulamaları için diş hekimi ve diş teknisyeninin oluşturduğu dental takımın uyumuna, takımın başarılı bir klinik çalışması için nelere dikkat etmesi gerektiğine ayrıntılarıyla değiniliyor.

Dental iletişimde tarafların durumu, terminoloji sorunun nasıl aşılabileceği, diş hekimlerinin iletişimdeki sorumlulukları, diş teknisyeninin sorumlulukları, renk uyumu sorunları, biçim sorunları gibi pek çok konunun ele alındığı makale, diş hekimleri ve diş hekimi adaylarının kafasındaki pek çok sorunun cevabı olacak.

‘Metal Seramik Restorasyonların Üretilmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler’

Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Özkan ve Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Çoşkun Yıldız, Dt. Tutku Burcu Çakır ve Dt. Şükrücan Akmansoy’un kaleme aldığı ‘Metal Seramik Restorasyonların Üretilmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler’ isimli bu makalede, metal - seramik sistemlerinin bileşenleri, metal altyapı, seramiklerle birlikte kullanılan metal alaşımlarının sınıflandırılması, oksit tabakası, opak seramik tabakası, dentin seramik tabakası, mine seramiği tabakası, glazür tabakası, metal – seramik bağlantısı, mekanik – kimyasal bağlantılar, baskı kuvvetleri, kondansasyon işleminin amaçları, dayanıklılık, renk, büzülme ve ısısal genişleme katsayısı gibi birçok bilgi, konunun uzmanları tarafından sizin için ele alınıyor.

‘Çocuklarda Obezite ve Diş Çürüklüğü İlişkisi’

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nazan Ersin, Prof. Dr. Fahinur Ertuğrul, Dr. İlhan Uzel ve Dr. Arzu Aykut Yetkiner’in kaleme aldığı ‘Çocuklarda Obezite ve Diş Çürüğü İlişkisi’ adlı makalede, işinize yaracak önemli bilgiler ve tespitler sizi bekliyor. Diş çürüğü ve obezite arasındaki ilişkiyi inceleyen bu makalede, yüksek aperatif gıdaların tüketim sıklığından asitli içeceklere, tatlı tüketim sıklığından alınacak önlemlere kadar birçok konu hakkında incelemelere ve önerilere yer veriliyor.

Doğru Mekan Tasarımı

Dişhekimliği Dergisi bu sayısında, Medcity Cerrahi Tıp Merkezi Diş Bölümü’nün işletmesini alan Dt. Tenur Önder’i ziyaret ediyor. Klinik açmak için “Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok” diyen Dt. Önder, klinik açmadan önce dişhekimleri odasındaki meslektaşlarından mutlaka yardım alınması ve detaylı araştırmalar yapılmasını öneriyor. Deneyimlerini de anlatan Dt. Önder, klinik düzenlemesi ile ilgili önemli bilgileri Dişhekimliği Dergisi ile paylaşıyor.

Yepyeni Konular

118’inci sayıda yine birçok makale, alanında uzman kişilerce sizler için kaleme alınıyor. Sektörle ilgili güncel haberlerin de işlendiği sayıda, yeni ürünler ve özellikleri, diş hekimlerinin işine yarayacak birçok konu ve röportaj sizleri bekliyor.

Abone Olun, Bilgi Alın, Ücretsiz Örnek Sayı İsteyin... 

Vestiyer Yayın Grubu dergileri hakkında sorularınıza cevap almak veya abone olmak için; 0212 481 02 20 numaralı abone servisimizden Ergül Kaya, Elif Taman ve Elvan Genç ile görüşebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.