Dentiss Logo

Dişhekimleri Bilim İnsanlarıyla Dental İstanbul’da Buluştu

Vestiyer Yayın Grubu’nun düzenlediği ve Türkiye’nin en çok katılımcı ağırlayan kongrelerinden olan Dental İstanbul Kongre ve Fuarı’nın 12.si 15-16 Kasım tarihlerinde Grand Cevahir Kongre Oteli’nde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu kongrede diş hekimleri, diş teknisyenleri ve yardımcı personeller bilimin çatısı altında buluştu.
24.11.2014       14.21.49

Hedefinde İstanbul’u, dental dünyanın en önemli buluşma merkezi haline getirmek için organizasyon ve yayıncılık anlamında her zaman ilkleri getirmek olan Vestiyer Yayın Grubu, 15-16 Kasım tarihlerinde düzenlediği 12. Dental İstanbul Kongre ve Fuarını başarıyla gerçekleştirdi.

Başkanlığını Prof. Dr. Şükrü Şirin’in yaptığı kongrede Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen branşlarında uzman ve tanınmış akademisyenlerin sunumlarının yanı sıra bu sene ilk defa düzenlenen Kozmetik Dişhekimliği Sempozyumu, 5. Asisdent Sempozyumu ve 4. Labor Diş Teknisyenliği Sempozyumu da gerçekleştirildi.




Geniş Kapsamlı İçerik

Kongre, başkan Prof. Dr. Şükrü Şirin tarafından yapılan açılış konuşması sonrasında, Prof. Dr. Ahmet Bülent Katiboğlu’nun “Klinik Dental İmplantoloji Uygulamalarında Başarıya Etki Eden Cerrahi Teknik Ayrıntılar” konulu sunumuyla başladı. Sonrasında Dr. Nicola Maria Grande Endodontiye dair yeniliklerden, Doç. Dr. Burak Çankaya ise dental implantoloji endikasyonlarında sistemik rahatsızlıkların öneminden bahsetti. Kongrenin ilk günü, Prof. Dr. Mehmet Baybora Kayahan’ın “Kök Kanalının Şekillendirilmesi: Artık Daha Mı Kolay?” ve Dt. Ömer Engin’in “Dişhekimliği İletişim Ağında Dental Fotoğrafçılığın Önemi” konulu sunumları ile sona erdi.



 
Ender Saraç, Dental İstanbul’daydı
 
Dental İstanbul Kongresi’nin ilk günü Türkiye’de uzun yıllardır yaptığı diyet ve beslenme alışkanlıkları konusundaki çalışmalarla tanınan Dr. Ender Saraç da vardı. Dr. Saraç, “Sağlıklı Yaşamanın ve Genç Kalmanın Bir Sırrı Var mı?” başlıklı sunumuyla sağlıklı yaşam konusundaki bilgi ve tecrübelerini, Dental İstanbul katılımcısı dişhekimleriyle paylaştı.

 
2. Gün; TME, Oklüzyon ve Estetik
 
Programın ikinci günü sunumları Doç. Dr. Hanefi Kurt’un “Muayenehane Pratiğinde TME Rahatsızlıklarına Yaklaşım ve Splint” konulu sunumu ile başladı. Doç. Dr. Erhan Çömlekoğlu’nun oklüzyonu anlattığı kongre Dr. Süreyya Şeneldir’in “Komşularla İlişkiler: Estetik, Anatomik, Fonksiyonel Açılardan Burun” sunumu ile sona erdi.
 
Kozmetik Dişhekimliği Sempozyumu: Türkiye’de Bir ilk

Dental İstanbul etkinlikleri kapsamında, alanında bir ilk olarak “Kozmetik Dişhekimliği Sempozyumu: Dişhekimliğinin Değişen Yüzü” adlı sempozyum da gerçekleştirildi. Sempozyum kapsamında Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan, “Dijital Gülüş Dizaynı”, Doç. Dr. Burçin Vanlıoğlu, “Botulinum Toksin ile Splint’in Kombine Kullanımı, Bruksizm Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirirken Dr. Martin Kinsella “Estetik Uygulamalarda Farklı Ufuklar” başlığı ile bir medikal&dental doktorun klinik deneyimlerini anlattı.

Kozmetik Dişhekimliği Sempozyumu’nda ayrıca “Dişhekimliğinin Değişen Yüzü” adlı bir panel düzenlendi. Yöneticiliğini Dt. Mustafa Bekerecioğlu’nun yaptığı panelde muayenehane tecrübesine sahip, birikimli diş hekimlerinden Dt. Seyhan Ergin “Botulinum Toksin ile Kozmetik Kazançlar”, Dt. Ayşegül Demirağ, “Dişhekimliğinde Sürdürülebilir Başarının Tek Şartı: Farklılaşma”, L. Lisa Moore “Cerrahi Olmayan Estetik Uygulamaların AB ve İngiltere’de Akreditasyonu” ve Dt. Esra Çömlek “Hangisi Daha Kolay: Botoks Uygulamak mı, Hastayı Botoks’a İkna Etmek mi? konularından bahsetti.






5. Asisdent Sempozyumu Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi.
 
Dental İstanbul etkinliklerinde bu sene ağız diş sağlığı kliniklerinin ayrılmaz bir parçası olan “Diş Hekimi Yardımcıları” için düzenlenen Asisdent Sempozyumu’nun 5.si düzenlendi. Mesleğine değer veren 150 asistan, mesleğinde yetkin bilim adamlarından çok çeşitli bilgiler edindi.
 
16 Kasım, Pazar günü yapılan sempozyumda Dt. Mustafa Bekerecioğlu, İmplantolojide Takip ve Kayıt Sistemi’ni; Prof. Dr. Şükrü Şirin, Güvenli Radyolojinin Sınırları’nı; Dr. Uğur Ergin, El Yıkama ve Sterilizasyon Döngüsü ile Zor Hastalarla Başa Çıkma ve Yardımcı Personelin Duruşu’nu; Dt. Ahmet Uğur Keltek ise İmplantolojide Hekim ve Hastanın Yardımcı Personelden Beklentileri’ni anlattı.

Memnuniyetlerini ifade eden yardımcı personeller, sempozyum bitiminde katılım sertifikalarını aldılar.





Teknisyenler 4. Labor Diş Teknisyenliği Sempozyumu’nda Buluştu

Dental İstanbul Kongresi, diş teknisyenlerini de ağırladı. Diş teknisyenliği konusunda önde gelen firmalardan üçünün sponsorluğunda düzenlenen sempozyuma diş teknisyenleri yoğun ilgi gösterdi.
 
Amann Girbach, Dentsply ve Zirkonzahn Asya tarafından desteklenen Sempozyum’da; Zirkonzahn Asya’dan Jürgen Feierabend ve Eren Tör “Diş Teknisyenliğinde Yüksek Performanslı, Yenilikçi Malzeme Bilinci ve Prettau Anterior Zirkon Uygulaması”nı, Amann Girrbach’tan M. Deha Sağlam “Diş Protezlerinde Yüksek Kaliteli Malzeme Kullanımında Cad/Cam Sisteminin Önemi: Vakaya Göre Malzeme Seçimi, Monolitik Zirkonyum -Ceramill Zolid Ve Ceramill Zolid Preshade-, Soft Metal-Sintron- Uygulamaları”nı ve Dentsply’den Yelda Dikimciler ise “Ceramco 3 Metal Destekli Porselen Kuron Köprü Çalışma ve Glaze Tekikleri”ni katılımcılara anlattı.

 
Diş Hekimleri Diş Teknisyenleri için Kurslar

Dental İstanbul kapsamında sunumlar ve sempozyumların dışında diş hekimleri ve teknisyenleri için kurslar da düzenlendi. İki günlük etkinlikte teknisyenler için üç, hekimler için beş farklı kurs yapıldı. Kayıtları kongre öncesinde alınmaya başlanan kursların hepsinin kontenjanları doldu.
 
Champions İmplant tarafından desteklenen “İmplant Tedavisini Kolaylaştıran Yöntemler: Flapless (MIMI) Implant Uygulaması” konulu kurs Dr. Engin Aksoy tarafından verildi. Öncü Dental’in düzenlediği “Uygulamalı Endodonti Kursu”nu Dr. Nicola Maria Grande verdi. Dt. Namık Sönmez’in verdiği “Rehberli İmplantoloji” kursunun sponsorluğunu SMD Medikal&Dental yaptı. Digiortho’nun desteği ile düzenlenen ve Dt. Leyla Aygıt tarafından verilecek kursun konusu ise “Şeffaf Plaklarla Ortodontik Tedavi Yöntemleri”ydi. Hekimlere özel kursların bir diğeri ise Medak Medikal’in sponsorluğunda gerçekleşen ve Dr. Ömür Öztürk tarafından verilen “B.E.B Teknik ile İnce Kretlerde İmplant Çözümleri” kursuydu.
 
Teknisyenler için düzenlenen kurslar ise Dentsplay ve Zirkonzahn Asya sponsorluğunda düzenlendi.

Dentsply sponsorluğunda düzenlenen ve Yelda Dikimciler tarafından verilen kurslarda “Ceramco 3 ile Metal Destekli Porselen Kuron Köprü Çalışma ve Glaze Teknikleri” ve “Ceramco PFZ ile Zirkonyum Porselen Kuron Köprü Çalışma ve Glaze-Makyaj Teknikleri” anlatıldı. Zirkonzahn Asya’dan Jürgen Feierabend ve Eren Tör ise katılımcı diş teknisyenlerine “Prettau Anterior Zirkon Uygulaması”nı anlattı.



Fuar Alanında Yeni Ürünler

Dental sektörde yer alan firmalar, Dental İstanbul Kongresi boyunca stant açtı. Yaklaşık 60 firma hem yeni ürünlerini hem de teknolojik cihazlarını sergi alanında katılımcı diş hekimi ve diş teknisyenlerine tanıtma imkânı buldu. Kongre katılımcıları dışında fuarı ücretsiz ziyaret eden diş hekimleri ve teknisyenleri de ihtiyaç ve ilgileri doğrultusunda alışverişlerini yaparak yeni ürünler hakkında bilgi edindiler.




Haber: Elif Taman
Fotoğraf: Mahmut Gediz & Elif Taman






YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.