Dentiss Logo

Direksiyonsuz Toyota

İşte bilim kurgu filmlerinden fırlamış bir araba: Toyota'nın yeni aracı FT-EV II'de direksiyon yok. Eğer siz de bir bilim kurgu meraklısıysanız uçan arabaların üretileceği zamanı merakla bekliyor olmalısınız. Ne yazık ki henüz bu gerçekleşmedi ama bilim kurgu meraklılarının ilgisini çekebilecek yeni bir araç konsepti Toyota'dan geldi. Toyata'nın FT-EV II adlı yeni aracı bir direksiyon ile değil, oyun çubuğu (joystick) ile kontrol ediliyor!  
29.10.2009       10.20.29
İşte bilim kurgu filmlerinden fırlamış bir araba: Toyota'nın yeni aracı FT-EV II'de direksiyon yok.   Eğer siz de bir bilim kurgu meraklısıysanız uçan arabaların üretileceği zamanı merakla bekliyor olmalısınız. Ne yazık ki henüz bu gerçekleşmedi ama bilim kurgu meraklılarının ilgisini çekebilecek yeni bir araç konsepti Toyota'dan geldi. Toyata'nın FT-EV II adlı yeni aracı bir direksiyon ile değil, oyun çubuğu (joystick) ile kontrol ediliyor!

 

Ne yazık ki şu anda sadece bir adet prototipi üretilmiş durumda olan bu ilginç araç ilk olarak Tokyo Motor Show'da Toyota tarafından tanıtıldı. Otomobil severler kadar, oyun severlerin de ilgisini çeken bu aracın diğer bir özelliği ise tamamen elektrikle çalışıyor olması. Elektrik aküsünün küçük olması FT-EV II'yi uzun yol için pek de elverişli kılmıyor. Ayrıca oldukça küçük olan araç sadece iki koltuğa sahip. Aracı kontrol eden oyun çubuğunun çıkartılabilir olması ise hem sol, hem de sağ elini kullananlar için özel ayarlamalar yapmayı mümkün kılıyor.   KAYNAK: Hürriyet Gazetesi

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.