Dentiss Logo

DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar: İhracatın Yolu Fuarlardan Geçiyor

24. yılına giren AEEDC Dubai Fuar ve Konferansı, 4-6 Şubat’ta BAE’de gerçekleştirildi. Diş malzemeleri sektörü, Dubai’de düzenlenen dünyanın en büyük ikinci dental fuarı AEEDC Dubai Fuarı’nda, 150’nin üzerindeki ülkeden katılımcılar ile buluştu.
12.02.2020       15.34.27
Geçtiğimiz yıl 155 ülkeden 50 bin’den fazla ziyaretçi ağırlayan AEEDC Dubai Fuar ve Konferansı, dünyanın en büyük ikinci dental etkinliği. Konferanslar, kurslar, poster sunumları ve alanında saygın konuşmacılar ile düzenlenen AEEDC Dubai, 4-6 Şubat 2020 tarihleri arasında Dubai/BAE’de gerçekleştirildi. Bu önemli organizasyonun bu yılki teması, “Eğitim ve Yenilik Transferi” olarak belirlenmişti.

Türkiye'den 22’si milli katılım olmak üzere 36 firmanın katıldığı AEEDC Fuarı’nda, dental sektör ürünlerini dünya pazarına sunmanın hazzını yaşadı. AEEDC Dubai Fuarı milli katılım organizasyonu, ikinci kez İKMİB – İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği organizatörlüğünde ve DİŞSİAD – Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği iş birliği ile gerçekleştirildi.

AEEDC Dubai Dental Türkiye Pavyonu’nun açılışı Dubai Başkonsolosu Mustafa İlker Kılıç, Dubai Ticaret Ateşesi Hasan Önal, Dubai Ticaret Ateşesi Ahmet Canlı, DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar, DİŞSİAD Genel Sekreteri Erol Soydan, DİŞSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Polat, İsa Aydın ve Fatih Uysal’ın katılımı ile yapıldı.
 
DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar, “Dubai'de geçen yıl ilk kez kurduğumuz Türk pavyonu sektörümüz için milat oldu. Şu anda yerli üretim oranımız yüzde 20 seviyelerinde. 2023'te bu oranı en az yüzde 30 seviyelerine çıkarma hedefimiz var. İhracatın yolu bu fuarlardan geçiyor. Türk dental sektörü son yıllarda gerçekleştirdiği ivme ile kalite ve fiyat politikası açısından Avrupa ile yarışacak düzeye geldi. Artık farkımızı pazarlama ve sergileme zamanı” dedi.


Erkan Uçar Röportajı DrVestaYouTube Kanalında

DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar #DrVestaYouTube Programcısı Alper Etiş’in konuğu oldu. Sektörü ve mesleği ilgilendiren bir çok sorunun cevabını bulacağınız programda ele alınan konuları üç ana başlıkta toplamak mümkün: ÜTS, yerli üretim ve dental sektörün 20203 hedefeleri. 

Daha fazla #DrVestaYouTube programı için DrVesta.com/YouTube


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.