Dentiss Logo

Artık Diş Fırçasında da Yapay Zekâ Var!

Kolibree tarafından üretilen yapay zekâ ile desteklenen akıllı diş fırçası Ara, CES 2017’nin en ilginç ürünlerinden biri olmaya aday...
05.01.2017       13.49.51
Birkaç sene önce CES etkinliğinde akıllı diş fırçası prototiplerini görücüye çıkaran Kolibree, daha sonrasında başlattığı Kickstarter kampanyasından da başarılı şekilde ayrılmıştı. Kolibree şimdi de, Ara isimli yeni akıllı diş fırçası ile ses getirmeyi amaçlıyor. Ara'nın oldukça önemli bir özelliği mevcut; yapay zekâ.

Küçük bir ağız sağlığı firması olan Kolibree, yapay zekâya sahip ilk diş fırçası olarak tanımladığı ürününü CES 2017’de tanıttı.

Ara’nın normal bir diş fırçası olmadığı açıkla görülebilmekte. Ara’nın teknolojisi, Kolibree’nin kurucusu ve CEO’su Thomas Serval’ın tanımladığı üzere, “patentli 'Deep learning'  algoritmalarının düşük enerjili bir işlemci aracılığı ile direkt olarak diş fırçasının içerisine yerleştirilmesi” ile çalışmakta. Algılayıcılardan toplanan saf veriler bu işlemciden geçerek sistemin alışkanlıkları öğrenmesine ve kullanıldıkça doğruluk oranını arttırmasına imkân tanımakta.

Ara, tam olarak nereyi fırçaladığını algılıyor ve sıklık, süre ve yer gibi bilgileri kayıt altında tutuyor. Bu diş verileri, Bluetooth Low Energy aracılığıyla bir telefon uygulaması ile eşleştiriliyor. Kayıt tutulması için dişler her fırçalandığında telefonun açık olması gerekiyor.

Kolibree, 2017 baharında Ara’yı ABD ve Avrupa için klinik testlere sokarak Ara’nın günlük davranışları ve diş sağlığını nasıl etkilediğini inceleyeceğini söyledi. Bu testin sonucunda Ara’nın pozitif bir etkisi olduğu görülürse, pek çok sıradan günlük eşya bu özellikler ile donatılacak

Ara, Şubat ayının sonuna kadar 79 dolardan satılacak. Sonrasında ise fiyatı 129 dolar olacak.

Kaynak: Chip Online, Webtekno



Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.