Dentiss Logo

Akıllı Diş Fırçası İnsanla Konuşuyor

ABD merkezli bir firma tarafından üretilen diş fırçası, akıllı telefonlara bağlanarak kişiye dişlerini fırçalarken rehberlik ediyor. Akıllı telefonlara Bluetooth ile bağlanan diş fırçası kişinin dişlerini fırçalarken ağzın hangi bölgelerinin es geçildiğini ve bu bölgelere de dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor.
24.02.2014       17.09.36
ABD merkezli Procter & Gamble firması tarafından tasarlanan bir ürün dişçiyi kullanıcının evine kadar getiriyor. Firma, akılı telefonlara bağlanabilen ilk diş fırçasını üretti. Akıllı telefonlara Bluetooth ile bağlanan diş fırçası kişinin dişlerini fırçalarken ağzın hangi bölgelerinin es geçildiğini ve bu bölgelere de dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor.

İyi bir rehberlik
Dişin nasıl fırçalanması gerektiğini kullanıcısına öğreten diş fırçası eş zamanlı bir rehberlik sağlıyor. Firma adına, İngiltere merkezli haber ajansı Reuters’a konuşan Michael Cohen-Dumani, “Diş hekimleri her zaman, hastaların muayeneye gitmeden önceki ve sonraki bir hafta dişlerini çok iyi fırçaladıklarını söyler. Ancak bu durum her zaman uygulanmadığı için ağzın içine bakıldığında hangi bölgelerin daha az fırçalandığı hemen görülebilir” dedi. Cohen-Dumani, cihazın normalde 2 dakika 16 saniye olması gereken diş fırçalama süresini, iyi rehberlik yardımıyla bir dakikadan daha az indirdiğini de belirtti. Cihaz 330 dolardan satışa çıkacak.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.