Dentiss Logo

Acil Olmayan Diş Tedavileri Ertelenmeli

Yeni Corona virüsü Covid-19’un ülkemizde de salgına dönüşmesi, pek çok meslek grubunu etkiliyor. En çok risk altında olan meslek mensuplarından diş hekimleri, acil olmayan tedavilerin ertelenmesinin hem sağlık personeli hem de hastaların salgından korunması için önemli olduğunu söylüyor.
17.03.2020       17.39.19
Diş hekimleri, ağız içerisinde çalışmaları ve tedavi sırasında hastalara çok yakın olmaları nedeniyle Covid-19 salgınından endişe duyuyor. Kamuda ve özel sektörde hasta yoğunluğunun devam etmesi, diş hekimlerinin yanı sarı tedavi için gelen hastaların ve yardımcı personellerin de sağlığını riske atıyor.

Salgının getirdiği olağanüstü koşullarda sosyal mesafe, virüsün yayılmasını engellemek için alınan en değerli önlemlerden biri. Ağız diş sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personeli ve hastalar için tehlike oluşturan bu duruma karşı, acil hastalar ile ilgilenecek nöbetçi hekimlerin bırakılmasının ardından, MHRS hastalarının iptal edilmesi öneriliyor. Bu konuda bir düzenleme yapılması için İstanbul Diş Hekimleri Odası, İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

Diş Hekimleri ve Hastaları Risk Altında

Konu hakkında Türk Dişhekimleri Birliği de bir duyuru yayınladı:

“Değerli Hastalarımız,

Size hizmet etmek için öncelikle çapraz enfeksiyon açısından sizi ve kendimizi korumalıyız.

Sağlıklı kişiler enfeksiyon kapabilir, hastalıklı olanlar virüs bulaştırabilir.

Mümkünse acil olmayan diş tedavileri dışında bu geçiş dönemi süresince kurumlara başvurmamanızı öneririz.

Randevunuza verilen saate yakın ve refakatçisiz gitmeniz, bekleme salonlarında aşırı yığılmaları önleyecektir.

Bu koşullar altında,  diş hekiminiz gerekli gördüğü hallerde tedbir amaçlı olarak randevu gün ve saatinde değişiklik yapabilir, bu tamamen sizleri olası risklerden korumak amaçlıdır.

Kendi sağlığınız ve toplum sağlığı için lütfen diş hekiminizin önerilerine uyunuz”.

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.