Dentiss Logo

8'inci Sınıf Öğrencisi, Diş Macunu Üretti

Afyonkarahisar Bilim Sanat Merkezi 8'inci sınıf öğrencisi Muhammet Akman (14), öğretmenlerinin desteğiyle, doğal diş macunu üretti.
13.06.2019       13.45.57

Afyonkarahisar Bilim Sanat Merkezi 8'inci sınıf öğrencisi Muhammet Akman (14), öğretmenlerinin desteğiyle, doğal diş macunu üretti. İzlediği doğal diş macunu reklamları nedeniyle diş macunu üretmeye karar veren Akman, bu fikrini öğretmenleriyle paylaştı. Kimya öğretmeni Yıldız Leblebicier’den destek alan genç öğrenci Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diş Fakültesi'ndeki öğretim görevlilerinden de destek aldı.

Akman, "Son zamanlarda internette reklamlarda ve sosyal medyada florsuz diş macunu söylemleri dolaşıyordu. Yaklaşık 6 aylık süreçte literatür taraması yaptık ve bu projeyi hazırladıktan sonra pilot çalışmayla bu diş macununu hazırladık" dedi. Hazırlanan diş macunu, flor içermediği için flora bağlı oluşabilecek lorizis ya da daha ileri zehirlenmeleri ortaya çıkarabilecek riskleri de taşımıyor.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.