Dentiss Logo

80 Ülkeden 9 Bin Alıcı İDEX İçin İstanbul'a Geliyor

Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) ve CNR Holding'in organize ettiği İstanbul Uluslararası Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Malzemeleri Fuarı (İDEX), 26 Mayıs'ta İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açıyor. Dört gün sürecek fuara 80 ülkeden yaklaşık 9 bin yabancı alıcının gelmesi bekleniyor.
19.05.2022       11.56.54

Bir milyar dolar ekonomik hacme yaklaşan, yerli üretim oranını ise son 10 yılda yüzde 8'den yüzde 25 seviyesine taşıyan ağız sağlığı ve diş malzemeleri sektörü İDEX 2022'de buluşacak. DİŞSİAD-CNR Holding işbirliği ile hayata geçirilen fuar, 26-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde 17’nci kez kapılarını açacak.

Bölgenin En Büyük İkinci Fuarı

Türkiye ve dünyadan çoğunluğu diş hekimi olmak üzere 8 bini yabancı toplam 30 binin üzerindeki sektör profesyoneli Avrupa, ABD, Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkelerinden yaklaşık 3 binin üzerinde katılımcı ile buluşacak. İDEX'te düzenlenecek uluslararası konferanslar ve uygulamalı kurslar, ağız ve diş sağlığı alanında yeni tedavi yöntemlerinin de başlangıcı olacak. Fuarda yaklaşık 200 milyon dolarlık ticaret hacmi bekleniyor.

DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar, İDEX'in kendi alanında bölgenin ikinci en büyük fuarı olduğunu söyledi. Başkan Uçar, "Yurt dışından gelen ziyaretçiler ve alım heyetleri baz alındığında İDEX ülkemize en fazla döviz girdisi sağlayan uluslararası fuar konumunda. Dubai'de düzenlenen AEEDC Fuarı’ndan sonra bölgenin ikinci büyük organizasyonu. Hedefimiz bölgenin en büyüğü olmak. Diş malzemeleri sektörü gerek üretim kapasitesi gerekse ihracat potansiyeli ile bunu başarabilecek güçte. 2023'te yerli üretim oranımızı en az yüzde 40 seviyesine çıkarma hedefimiz var. Sektörümüz geldiği noktayı dünyaya İDEX vasıtası ile aktaracağız. Temel hedefimiz ülkemizin toplam ihracatına sürdürülebilir katkı sağlamak" ifadelerini kullandı.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.