Dentiss Logo

7. Öğrenci Araştırma Programına Başvurular Başladı

Dentsply ve Türk Dişhekimleri Birliği işbirliği ile 7. Öğrenci Araştırma Programına başvurular başladı. 14 Mayıs’a kadar devam edecek başvuru sürecinin sonunda  birinciye 1.250 TL ile birlikte 153.Amerikan Dişhekimleri Birliği Kongresine katılma ve projesini sunma imkânı tanınacak.
07.05.2012       16.41.15
Dentsply ve Türk Dişhekimleri Birliği ortaklığında Öğrenci Araştırma Programının 7.’si bu sene 1 Haziran’da TDB’nin 19.Uluslararası Dişhekimliği Kongresinde yapılacak. Diş hekimliği fakültelerinde okuyan öğrencilerin 14 Mayıs’a kadar başvuruda bulunabileceği programda birinciye 1.250 TL ödül ile birlikte Dentsply’ın onur konuğu olarak 153. Amerikan Dişhekimleri Birliği Kongresine katılma ve projesini sunma imkânı tanınacak. Bilimsel araştırma projesiyle alakalı Dentsply Klinikler ve Eğitim Müdürü Talha Gonca’dan bilgiler aldık.


Sayın Talha Gonca, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1978 İstanbul doğumluyum. Üniversite eğitimimi Amerika Birleşik Devletleri’nin Nebraska eyaletinde ''University of Nebraska - Lincoln''de ‘Marketing’ alanında tamamladım. 2003 yılının sonlarında üniversiteden mezun olduktan sonra New York' a yerleştim. Bir gün NBA basketbol maçına gittim ve orada tesadüfen bir diş hekimi ile tanıştım ve dental sektöründeki kariyerim başladı. Yedi senedir diş hekimliği sektöründeyim, satış elemanı olarak başladığım sektörde kısa sürede satış müdürü pozisyonuna yükseldim. Çalıştığım uluslararası dental firma 18 ayrı ülkede distribütörler aracılığı ile faaliyet göstermekteydi. Bu ülkelerde düzenlenen tüm satış eğitimlerine, kongrelere ve konferanslara katıldım.  2009 yılında çalıştığım firmanın distribütörüne destek vermek için İstanbul'a yerleştim.  İstanbul’a geldikten sonra dental sektöründeki kariyerime şu an Dentsply firmasında ‘Klinikler ve Eğitim Müdürü’ olarak devam etmekteyim.


TDB ile ortaklaşa düzenleyeceğiniz 7. Öğrenci Araştırma Projesinden bahseder misiniz?

‘Klinik / Halk Sağlığı ve Temel Bilimler’ olmak üzere iki kategoride yapılacak yarışmaya katılacak adaylar çalışmalarını 1 Haziran tarihinde Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak olan TDB 19. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi’nde sunacak. Bu program, katılımcıların çalışmalarını uluslararası bir platformda seçkin yerli ve yabancı jüri üyelerine sunmak ve dişhekimliği alanındaki pek çok önemli isimle tanışmak için büyük bir fırsat.


Araştırma Projesi kimlere hitap etmektedir? Başvuru süreci nasıl işleyecektir?

Araştırma Projesi, Türkiye’de bulunan tüm diş fakültelerini kapsayan ve son sınıf öğrencilerine hitaben her sene düzenlenen bir etkinliktir. Türkiye’de bulunan diş hekimliği fakültesi olan tüm üniversiteler belirlendikten sonra bu üniversitelerin dekanları ile randevular alınarak araştırma etkinliğine katılmak istedikleri ve bu projeye dâhil olarak bizi desteklemek istediklerini konuştuktan sonra, katılmak isteyen tüm fakültelerin dekanlığına hitaben bir klasör gönderiliyor. Her fakültede konu ile ilgili sorumlu bir öğrenci seçilerek araştırma etkinliğine katılmak isteyenlerin kayıtları tarafımıza bildiriyor.


Jüri, hangi üyelerden oluşmaktadır?

Yurt dışından Dentsply’dan  Prof Dr. Weinr Wilson ve TDB Başkanı tarafından seçilmektedir.


Yapılan başvurular hangi kriterlere göre değerlendirilip sonuca ulaştırılacaktır?

Araştırma etkinliğimizin bazı kuralları var: Bu kurallar sadece fakültelere gönderilen klasörler içersinde katılmak isteyen öğrencilere duyurulmaktadır.

Başarılı olanlara verilecek ödüller nelerdir?

Birinci olan yarışmacı 1.250 TL ödül ile 19-21 Ekim 2012 tarihlerinde ABD, San Francisco, California' da yapılacak 153. Amerikan Dişhekimleri Birliği Kongresine katılma ve orda sunum yapma hakkı kazanacak. Dentsply International'ın onur konuğu olacak öğrencinin tüm masrafları Dentsply Türkiye tarafından karşılanacak. Ayrıca kazanan yarışmacının fakülte danışmanına 1.000 TL, fakültesi için de öğrenci kliniklerinde kullanılmak üzere bir adet Cavitron Plus scaler ödül olarak verilecektir. İkinci olan yarışmacı 1.000 TL, üçüncü olan ise 750 TL ödül kazanacaktır.


Yarışma, diş hekimliği bilimine ne gibi katkılar sağlamaktadır? Daha önce altı kez düzenlediğiniz proje yarışması diş hekimliğine neler kazandırmıştır?

Yukarıda da belirttiğim gibi, bu yarışma katılımcıların çalışmalarını uluslararası bir platformda seçkin yerli ve yabancı jüri üyelerine sunmak ve dişhekimliği alanındaki pek çok önemli isimle tanışmak için büyük bir fırsattır.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.