Dentiss Logo

54 Türk Firması, IDS 2023 Fuarı’ndaydı

IDS Fuarı’nın bu yıl 38’incisi 14-18 Mart 2023 tarihleri arasında Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirildi. Türkiye milli katılım organizasyonunun bu yıl 2’nci defa İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlendiği fuarda, toplam 54 Türk firması Avrupalı ziyaretçiler ile buluştu.
20.03.2023       15.16.06

Almanya’nın Köln şehrinde 14-18 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenen IDS 2023 Fuarı, bu yıl 38’inci defa gerçekleştirildi. İKMİB’in ikinci defa milli katılım organizasyonunu düzenlediği IDS Fuarı’na 10 firma milli katılımla, 44 firma bireysel katılımla olmak üzere toplam 54 Türk firması katıldı. 2019 yılında 23 binin üzerinde profesyonel tarafından ziyaret edilen fuarda bu yıl Türkiye, 181 metrekarelik ülke standı ile yer aldı.

T.C. Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, T.C. Düsseldorf Ticaret Ataşesi İrem Ekmekçi Konuk, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, İKMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tıbbi Cihaz Sektörü Komite Başkanı Tayfun Demir, Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Ahmet Ünlü fuarda firmaları ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

Dental Sektör İhracatını Artırma Potansiyelimiz Var

Fuar hakkında değerlendirmede bulunan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Birliğimiz ve DİŞSİAD iş birliği ile bu yıl Almanya IDS Fuarı’na ikinci defa milli katılım organizasyonumuzu gerçekleştirdik. Dental malzeme ve ekipmanlar sektöründe faaliyet gösteren ihracatçı firmalarımız fuarda, dişçilikte kullanılan mobilya ve cihazlar, tek kullanımlık ürünler gibi çok çeşitli ürünlerini tanıttı. Yaşadığımız büyük felaket sonrası daha çok çalışıp üreterek ve ihracat yaparak yaralarımızı saracağımıza inanıyoruz. Bu açıdan ülkemizin en kısa zamanda toparlanmasına destek olabilmek, markalarımızı en iyi şekilde tanıtmak ve ekonomimize katkı sağlamak üzere yurt dışı faaliyetlerimize ağırlık veriyoruz. Bu süreci hep birlikte çalışarak aşacağımıza inanıyorum. Dental ürünlerin de içinde olduğu tıbbi cihaz sektörünün 2022 yılı Almanya ihracatı 105 milyon dolar oldu. Sektörün Avrupa'ya olan ihracatı ise 2022 yılında 674 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamları daha yukarı taşıma potansiyelimiz mevcut. Fuarın bu anlamda ihracatı artırmaya katkı sağlayacağına inancım tam” dedi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.