Dentiss Logo

20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü için Buruk Kutlama

Dünya Ağız Sağlığı Günü, her yıl 20 Mart’ta, ağız sağlığının önemine dikkat çekilen bilinçlendirme çalışmaları ile kutlanıyor. Dişlerin, sağlıklı bir beden için önemine odaklanılan bu önemli gün için Türk Dişhekimleri Birliği de bir mesaj yayınladı.
20.03.2023       16.35.30

Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI), 2013 yılında, ağız ve diş hastalıklarının görülme sıklığını azaltmak ve kişilerin, ailelerin, toplumların ve hükümetlerin dikkatini ağız sağlığına çekmek amacıyla, 20 Mart gününü "Dünya Ağız Sağlığı Günü" olarak ilan etti. Dikkat çekici kampanyalar gerçekleştiren FDI, “Ağzınızla Gurur Duyun” temasıyla yaptığı çalışmalarla toplumu ağız hijyeni ve sağlığı konusunda motive etmeyi ve farkındalık sağlamayı hedefliyor.

Bu sene Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hüzünlü geçen 20 Mart için Türk Dişhekimliği Birliği (TDB), bir mesaj yayınladı. Açıklamada, “Bu yıl maalesef 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizde yaşanan deprem felaketi sonucu kaybettiklerimizin acısı yüreğimizdeyken, felaketin yarattığı korkunç psikolojik ve fiziki yıkımın şoku içinde 20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü’nü kutluyoruz” ifadeleri yer aldı.

Gönüllü diş hekimlerine teşekkür edilen mesajda, “Birliğimizin ve Odalarımızın organizasyonunda deprem bölgesindeki zor koşullara rağmen bölge halkına ağız ve diş sağlığı hizmeti vermeye çalışan gönüllü meslektaşlarımıza buradan bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. Halkımızın ağız-diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi yönünde var gücüyle çalışan tüm meslektaşlarımızın 20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü’nü, 6 Şubat depremlerinin yarattığı büyük matem ve hüzün dolu karanlık gölgesi altında kutluyor, ülke olarak yaşadığımız acıları unutmadan ama geleceğe umutla bakacağımız güzel ve sağlıklı günlerde buluşmayı temenni ediyoruz” denildi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.