Dentiss Logo

2. Ağız Diş Sağlığı Parlamentosu 18 Mart’ta Yapılacak

TDB'nin 20 Mart “Dünya Oral Sağlık Günü”ne özel olarak geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği “Ağız Diş Sağlığı Parlamentosu”nun ikincisi bu yıl 18 Mart günü düzenlenecek.
16.03.2016       18.32.48
Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) tarafından “Dünya Oral Sağlık Günü” olarak ilan edilen 20 Mart’ta bütün dünyada çeşitli etkinliklerle ağız-diş sağlığında farkındalık çalışmaları yapılmaktadır.

Bu güne ve haftaya özel olarak Türk Dişhekimleri Birliği’nin (TDB) de geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği “Ağız Diş Sağlığı Parlamentosu”nun ikincisi bu yıl 18 Mart günü düzenlenecek.

Toplantıda, ağız diş sağlığı hastalıklarının toplumdaki yaygınlığı, sorunlar ve çözümleri ile ağız diş sağlığı-genel sağlık ilişkisinin önemi, koruyucu ağız diş sağlığı uygulamaların orta ve uzun vadede kamu kaynaklarında yaratacağı tasarruf imkânları, ağız diş sağlığı konusunda alınacak önlemler konuşulacak.

Toplantıya Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vural Kavuncu, Bakanlık üst düzey yetkilileri ve diş hekimi milletvekilleri, diş hekimliği fakültesi dekanları, tıp ve diş hekimliği alanında faaliyet gösteren bilimsel dernek ve vakıf başkanları, ağız bakım ürünleri endüstrisi ve ilaç firma temsilcileri ile Diş Hekimleri Odası başkanları katılacak.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.