Dentiss Logo

“Dişe Dokunur Bir Hikâye” Projesi Samsun'da Anlatıldı

Türk Dişhekimleri Birliği’nin katkılarıyla, Colgate ve Gazeteci Tayfun Talipoğlu, “Dişe Dokunur Bir Hikâye” ile Samsun’daydı…
28.03.2014       14.42.08
Colgate’in Dişe Dokunur Bir Hikâye Projesi kapsamında Gazeteci Tayfun Talipoğlu, Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak, halkı ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirdiği bir yolculuk başlattı. “Dişe Dokunur Bir Hikâye” adlı proje kapsamında Türk Dişhekimleri Birliği’nin desteğiyle düzenlenen ağız sağlığı bilgilendirme toplantılarının Samsun ayağı 10 Mart Pazartesi gerçekleştirildi. Toplantıda; Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, Samsun Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu, Diş Hekimi Övgü Tunçdemir ve Tayfun Talipoğlu hazır bulundu.
 
Samsun Diş Hekimleri Odası’nda düzenlenen toplantıda, ağız sağlığı konusunda çarpıcı bilgiler paylaşıldı. Diş çürüğünün, dünyada en sık rastlanan kronik hastalık olduğuna dikkat çekilerek, 5 milyar insanın (dünya nüfusunun %80’i) diş çürüğüyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Diş çürükleri ve diş eti rahatsızlıklarının, romatizma, şeker hastalığı, görme bozukluğu, kalp krizi, böbrek iltihabı, zatürree ve ülser gibi rahatsızlıklara neden olabildiği; oluşum sürecinde kontrol edilirse, diş çürüğünün önlenebildiği anlatıldı.
 
Toplumun diş çürüğünün önemli bir sağlık problemi olduğunu anlamasının gelecek nesiller için büyük önem taşıdığına inanan Colgate, Türk Dişhekimleri Birliği’yle beraber, çeşitli şehirlerde halkı bilinçlendiren toplantılar düzenlemeye devam edecek.
 
Kaynak: www.ab-pr.com/tr







YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.