Dentiss Logo

TDB, Dünya Ağız Sağlığı Gününde YÖK Önünde Açıklama Yapacak

20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü, diş sağlığının öneminin küresel çapta vurgulandığı önemli bir tarih. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) bu önemli günde, Dişhekimliğinde İnsangücü Planlaması’ndaki sorunlara dikkat çekecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) önünde yapılacak açıklamaya, kamuya atama sayılarına tepki gösteren tüm diş hekimleri de davetli.
19.03.2024       17.49.22

Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) tarafından, "Dünya Ağız Sağlığı Günü" olarak kabul edilen 20 Mart’ta, FDI üyesi 200’e yakın ülkede çeşitli etkinlikler düzenleniyor ve diş sağlığına bağlı yaşam kalitesinin artırılması teşvik ediliyor.

Ağız ve diş hastalıkları, dünyada en sık rastlanan kronik hastalıklar arasında yer alıyor. Küresel boyutta dünya nüfusunun yüzde 90’ı, çürük, dişeti hastalıkları ve ağız kanserine kadar uzanan ağız hastalıkları yönünden ciddi risk altında bulunmakta. 20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü, önlenebilir ve erken dönemde tedavi edilebilir ağız ve diş hastalıklarına dikkat çekmek, toplum ağız sağlığını etkileyen faktörleri öne çıkartmak için önemli bir tarih.

Bu çalışmalar kapsamında TDB Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez Denetleme Kurulu Üyeleri, Dişhekimleri Odalarının Yöneticileri ve TDB Öğrenci Kolu Merkezi Komisyon Üyelerinin katılımı ile 20 Mart günü saat 15.00’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) önünde bir açıklama yapılacak.

Son günlerde 20 bin atama bekleyen diş hekimi olmasına rağmen, kamuya sadece 286 diş hekiminin atanması tepkilere neden oldu. “Dişhekimliğinde İnsangücü Planlaması” konusundaki sorunlar ve talepler, 20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü’nde yapılacak basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaşılacak. İşsiz, emeği ucuzlatılmış ve mesleği değersizleştirilmiş diş hekimleri, deontolojik ve etik sorunların arttığı bir çalışma ortamını yaratan sayıları giderek artan Dişhekimliği Fakülteleri, öğrenci kontenjanları, eğitimin niteliği, depremden etkilenen öğrenciler ile doktora ve uzmanlık öğrencilerinin mevcut durumu hakkındaki değerlendirme ve talepler, bu şekilde YÖK Başkanına ve kamuoyuna iletilecek. Kamuya daha fazla atanma isteyen diş hekimleri de toplantıya davetli.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.