Dentiss Logo

eCligner Hareketli Aparey Sistemi

eCligner sistemi hareketli ve elastik malzeme yardımı ile hafif basınç uygulayarak dişlerin etkin, doğru ve de hızlı bir şekilde istenen ideal pozisyona doğru hareket ettirilmesi ve bunun neredeyse göze hiç çarpmayan şeffaf bir aparey ile gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.
08.06.2013       11.06.55
eCligner, kullandığı modern dijital teknoloji ile diş yapısını düzeltmekte çok hassas ve işlevsel bir konsept oluşturmaktadır. Bu kapsamda geliştirilmiş olan ortodontik/dijital bilgisayar programı sayesinde doktor tedavinin tüm evrelerini daha başından tamamen planlayabilir, öngördüğü diş yapısı değişikliklerini ve uygulamadaki gelişmeleri sözkonusu program sayesinde kolayca dijital ortamda takip edebilir. Sistemin hasta açısından en ilginç avantajı: Doktorun hastanın ağız kalıplarını alıp bunların 3 boyutlu tarayıcılardan geçirilerek diş ve ağız yapısının dijital bilgisayar ortamına aktarılmasının ardından, tedavi tekniği ve süreci belirlenip bilgi işlemcide hesaplanır ve doktor hastasına 3 boyutlu diş yapısının tedavinin başındaki halinden, arada geçen evrelerdeki ve son aşamada elde edilecek olan sonuç görüntüsüne kadarki evrelerin simülasyonunu bir film şeridi gibi izletebilir. Hastanın simülasyonda göreceği sonuç/diş yapısı tedavi sonucu elde edilecek görünüm tamı tamına aynı olacaktır. Ayrıca doktor tedavinin her evresinde sisteme girerek tedavi süreci ve kapsamı ile ilgili değişiklilikleri yapma imkanına sahiptir.
 
eCligner sistemi hareketli ve elastik malzeme yardımı ile hafif basınç uygulayarak dişlerin etkin, doğru ve de hızlı bir şekilde istenen ideal pozisyona doğru hareket ettirilmesi ve bunun neredeyse göze hiç çarpmayan şeffaf bir aparey ile gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Apareyler sayesinde dişler planlı tedavi evreleri kapsamında adım adım ideal duruş pozisyonlarına doğru hareket ettirilecektir. Bu işlem şeffaf ve çok ince elastik malzemeden yapılan; yumuşak, orta ve kalın olarak sınıflandırılan apareyler tarafından gerçekleştirilir. Tedavi sürecinde farklı doku kalınlıklarındaki apareyler kullanılmaktadır.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.