Dentiss Logo

Uzmanlar Uyarıyor: Bu Moda ile Diş Beyazlamaz!

Sosyal medyada dişleri kömürle fırçalama modası yayılıyor. Fakat bu yöntemin dişleri beyazlattığı iddiasını yalanlayan uzmanlar sağlık uyarısı yapıyor.
12.08.2016       11.25.01
Oksijen uygulanıp tozlaştırılmış karbondan oluşan ve “aktif kömür” diye de bilinen madde, blogcular ve YouTube yayıncılarının yeni gözdesi.

Sosyal medyada giderek daha fazla sayıda genç, diş macunlarına sulandırılmış aktif kömür katarak dişlerini fırçalayıp sonuçlarını paylaşıyor. Durulamadan sonra dişlerin daha beyaz olduğu iddia ediliyor.

Ancak bu bir şehir efsanesi… Independent gazetesine konuşan İngiltere Ağız Sağlığı Vakfı Başkanı Dr. Nigel Carter, aktif kömürle diş fırçalamanın sağlığa zararlı olduğu uyarısı yaptı. Carter, “Kömürün dişleri beyazlattığına dair hiçbir bilimsel kanıt yok” dedi.

"Önce" ve "sonra" diye paylaşılan fotoğraf ve videolar bu nedenle yanıltıcı...

Uzmanlara göre dişler kirli olduğunda, kömür de dâhil olmak üzere aşındırıcı her tür madde yüzeysel lekeleri yok edebilir. Ancak bu tür yöntemler, diş minesine kalıcı hasar verebildiği gibi, kullanılan maddelerin içeriğinde sağlığa zararlı maddeler varsa çok daha ciddi sonuçlar da doğurabilir.

Uzmanlar, bilimsel ortamlarda test edilip onaylanmış ağız sağlığı ürünleri kullanmak gerektiğini vurguluyor.



Kaynak: Hürriyet

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.